La quinta de 2011 de la comarca dels Ports enceta amb ‘el desfile’ el seu gran any


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 5 de desembre de 2010

És la gran festa comarcal del pont de desembre i una de les fites lúdiques més importants del cicle anual comarcal. Esperada pels joves de la comarca des de ben menuts, a tots els arriba la oportunitat de convertir-se en models per unes hores i oferir un gran espectacle del que no cal oblidar l’objectiu. Els joves de 17 anys enceten damunt de la pasarel·la un any determinant a les seues vides, que els portarà a la majoria d’edat, a organitzar les festes dels seus pobles com a quintos en molts de casos o a creuar la línia del selectiu, clau per al futur.

» Cap a Palma
El tret d’eixida simbolic, de forma pràctica, els ajuda a aconseguir els diners necessaris per tal d’emprendre un també esperat viatge que els portarà a tancar un any d’estudi amb una festa de vora una setmana a Palma, destí mític a l’imaginari col·lectiu del jovent comarcal.

Per tal d’aconseguir-ho s’ha de mobilitzar primer a bona part de la societat morellana, des de perruqueries a maquilladors. Des de coreògrafs fins a organitzar la barra. Des dels pares als familiars, als amics o als coneguts per tal de tenir-ho tot llest per a la gran data.

I ja damunt l’escenari els joves, enguany més escassos en número que altres vegades, es multiplicaven per l’efecte dels focus i la música per a protagonitzar balls més o menys elaborats amb els que delectar al públic present.

Una de les festes més llargues de l’any no s’acaba a la pasarel·la. La nit s’allargava fins a ben entrat el matí de diumenge i ja havia tingut la nit abans una ‘pre-party’ que, com molts assenyalaven, ja s’està convertint en un altre dels peculiars costums festius dels Ports.

Més informació: