El Centre d’Estudis dels Ports recorda que fa mig any que ens van tallar TV3



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 6 de desembre de 2010

Demà, dia 7 de desembre, es complirà mig any des que l’ajuntament de Morella es va vore obligat, sota amenaça de multa d’una tercera part del pressupost anyal, a tallar el senyal de TV3 i Aragó TV, per orde de la Generalitat. “Després de 26 anys mirant la tele catalana, els pobles de la comarca dels Ports que rebíem el senyal televisiu dels repetidors de Catí i Morella ens hem quedat a fosques i, vista l’agressivitat dels governs valencià i espanyol, no esperem cap solució en breu.”, apunten des del Centre d’Estudis dels Ports.

“Nosaltres som respectuosos amb les lleis, i a més, com a entitat procurem mantenir la màxima neutralitat política possible, sabedors que entre els nostres socis hi ha simpatitzants de tots els partits parlamentaris d’Aragó, Catalunya i el País Valencià, llevat potser (?) de Ciudadanos/Ciutadans. Però cada colp ens costa més no pensar que la única solució és la dels controladors aeris, fer les coses a la brava”, afegeixen.

» Preceptes constitucionals
Per això, i com que estos dies “ens han alarmat tant que hem hagut de rellegir apressadament la Constitució Espanyola, que avui commemorem, volem tornar a insistir als nostres governants que s’han d’acomplir també els següents preceptes constitucionals: Art. 3.3. La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció. Article 20.1. Es reconeixen i es protegeixen els drets: d) A comunicar o a rebre lliurement informació veraç per qualsevol mitjà de difusió. Article 44.1. Els poders públics promouran i tutelaran l’accés a la cultura, a la qual tothom té dret. Article 139.2. Cap autoritat podrà adoptar mesures que directament o indirectament obstaculitzen la llibertat de circulació i d’establiment de les persones i la lliure circulació de béns per tot el territori espanyol.”, recorden

El Centre d’Estudis dels Ports és una entitat fundada l’any 1983 dedicada a la recerca científica, la promoció del valencià i la defensa de la comarca dels Ports.

Més informació: | | | |