El director i actors de ‘Amanecer de un sueño’ recullen el Premi Patronat de Turisme de Morella



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 6 de desembre de 2010

Part de l’equip de rodatge de la pel·lícula ‘Amanecer de un sueño’, entre els que es troben el director i dos dels actors protagonistes, s’han apropat aquest pont de desembre fins a Morella per a recollir el guardó que atorga anualment el Patronat de Turisme de Morella. El reconeixement, que es lliura anualment a persones o entitats que han fet alguna cosa rellevant pel turisme de la comarca en el darrer any, es un dels més prestigiosos que té la ciutat emmurallada.

Amb la presència del President del Patronat de Turisme de Morella i també alcalde Ximo Puig i del President de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO), Roque Gutiérrez, s’ha aprofitat la ocasió per tal de projectar de nou, en tres sessions, el film rodat a Morella ara fa tres anys.

» Amanecer de un sueño
Cal recordar que la pel·lícula compta amb un gran repartiment, encapçalament pel veterà actor Héctor Alterio i amb la direcció del valencià Freddy Mas Franqueza.

El film es centra en la relació entre un xiquet i el seu iaio, que passen de ser quasi desconeguts a necessitar-se l’un a l’altre. Una relació que té com a teló de fons Morella, que és el poble del iaio. La malaltia de l’Alzheimer evoluciona conforme avança la pel·lícula i farà que el jove haja de cuidar del seu iaio.

La pel·lícula ha obtingut nou premis en distints festivals, ha sigut triada en dènou, ha rebut trenta-nou nominacions i s’ha estrenat en cinemes de tota Espanya.

Més informació: | |