Els majorals de Sant Antoni de Vilafranca avancen feina



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 7 de desembre de 2010

Els Majorals de Sant Antoni 2011 de Vilafranca estan aprofitant els dies festius del pont de la Constitució i la Puríssima per preparar la confitura de carabassa amb la que farcir els pastissos per a la festa del proper mes de gener. Per fer-la era necessari tallar la gran quantitat de carabasses que han aconseguit reunir, bé de collita pròpia o de donatius que la gent del poble ha realitzat a la Majoralia.

Més de 100 persones, buscades pels Majorals es donaven cita aquest dilluns pel matí al Parador de Festes, lloc on s’estan duent a terme els treballs.

Després de trossejar les carabasses amb les antigues talladores d’herba era portada a les taules, on els voluntaris i voluntàries s’encarregaven de llevar-li la pell i fer-la en trossos encara més menuts. Una vegada fet aquest procediment, la carabassa era portada a la màquina picadora (antiga màquina de carnisseria) on es tritura la carabassa.

D’allí ix picada i es diposita en saques per a que es puga escòrrer fins al dimecres, jornada en la que es realitzarà la cocció de la carabassa i la seua transformació en confitura. Per a que així siga s’ha de fer la corresponent mida amb sucre i mel, a més de la carabassa picada i posar-la a les calderes de coure per realitzar la cocció.

En la jornada del dimecres 8, Dia de la Immaculada Concepció, s’aprofitarà per acabar aquestos importants treballs per a la preparació dels pastissos, que continuaran el dissabte 15 de gener als forns de Vilafranca.

Cal destacar que la festa de Sant Antoni a Vilafranca compta amb molts caps de setmana de celebracions durant el mes de gener, però que habitualment en aquestos dies festius de desembre es prepara la confitura.

Per al Sant Antoni 2011 i al caure els dies 1 i 2 en cap de setmana, les celebracions s’iniciaran els dies 8 i 9 amb les jornades de Troncs. Per al següent cap de setmana, es prepararan els pastissos de confitura i el diumenge 16 de gener serà el ‘Dia de les Barres’.

Enguany la festa de ‘La Publicata’ en honor a Sant Antoni Abat es celebrarà els dies 21,22 i 23 de gener.

Més informació: | |