Morella diu NO a l’incumpliment dels Drets Humans


p10700981


comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 10 de desembre de 2010

La placeta de l’Ajuntament de Morella acollia a darreres hores de la vesprada d’este divendres un acte de senzill però emotiu per commemorà el Dia Internacional dels Drets Humans. La convocatòria aplegà des del Consell de la Solidaritat per tal de defendre que es complisquen aquest drets.
L’acte ha comptat amb la participació de morellans i morellanes, de totes les edats, que han volgut mostrar la seva solidaritat amb les persones que arréu del món encara sofreixen la falta de compliment dels Drets Humans.
Durant l’acte s’ha fet la lectura de diferents manifests que inclouen 10 dels 30 drets humans i els incumpliments que es donen a molts llocs del món.
Per altra banda, estava previst que el ple ordinari que es celebra a continuació d’aquest acte, s’aprovaran dins de l’àrea de benestar social les ajudes al Tercer Món.
Un dels membres del Consell de la Solidaritat, l’historiador Carlos Sangüesa, mostrava la seua solidaritat en aquest dia reivindicant que a dia d’avui milions de persones tenen segrestats fins i tot els drets més bàsics que la majoria de vegades es queden en “paper mullat”. Sangüesa feia un recorregut històric per explicar que pràcticament “no es compleix cap dels articles dels Drets Humans i en alguns països cap”.
Des del Consell de la Solidaritat es fa una crida a la participació de la gent per defendre els Drets Humans “igual que sortim a diferents manifestacions o a processons, s’ha d’eixir en actes d’aquest tipus perquè els Drets Humans són fonamentals” de cara a un un futur que segons l’historiador “no és massa optimista”.