L’Ajuntament de Vilafranca incrementarà la vigilància nocturna del municipi


Etiquetes:

vilafranca-carrers


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 13 de desembre de 2010

L’alcalde de Vilafranca, Oscar Tena, explicava, després del Ple Extraordinari que s’ha convocat únicament per tractar de l’onada de robatoris, que “és un problema que ens té a tots molt preocupats. Per la manera d’operar sembla que es tracte sempre de la mateixa banda, i que si no són del poble, tinguen ací informadors, per que saben en cada moment, on, quant i de quina manera tenen que actuar”. La passada setmana l’Estanc tornava a ser assaltat per la nit. Comerços i menudes empreses han patit robatoris en els darrers mesos. L’alcalde vilafranquí ja es va reunir amb el Subdelegat del Govern la passada setmana, el problema és que no hi han més mitjans al aquarterament de Vilafranca per poder cobrir a totes hores tot el territori que tenen assignat. Davant aquesta situació, i encara que açò supose una despesa més per a les arques municipals, l’Ajuntament ha decidit incrementar per ell mateix la vigilància nocturna. S’està barallant la possibilitat de llogar una empresa de seguretat privada, o crear la plaça des del mateix ajuntament.
Altra de les mesures que es posaran en marxa passen per la creació de un consell de seguretat en el que estarien representats els dos grups polítics de l’Ajuntament, el sergent de la Guàrdia Civil, així com representants de l’Associació de Comerciants. L’acord serà traslladat a la subdelegació del govern, exigint, a més, un increment de mitjans de seguretat en la demarcació.
L’alcalde de Vilafranca, Oscar Tena, també fa una crida a la població per a que col·labore denunciant o posant en coneixement de l’autoritat qualsevol qüestió que els parega sospitosa.
Tena assevera que als pobles d’interior el problema es més preocupant, per que, afortunadament, no estem acostumats a aquestos successos, i amb ells ens han furtat, a més, la tranquil·litat a la que estàvem acostumats.

Més informació: