Vicent Pellicer: “Vaig tardar dos anys en fer una fotografia”


Etiquetes: ,

20101210-vicentpellicer1

comarquesnord.cat, Calaceit
» dilluns, 13 de desembre de 2010

Lo fotògraf de les Terres de l’Ebre, Vicent Pellicer, va estar esta setmana a Calaceit per a presentar lo seu llibre ‘Terres de l’Ebre: vida i colors’, una obra en la que es recopile gran part del seu treball. Aprofitant la seua visita al nostre territori, Ràdio Matarranya va entrevistar a Vicent Pellicer, qui va destacar que “el protagonisme d’este llibre se l’emporten les imatges” i que s’han hagut d’utilitzar tècniques complexes per aconseguir fotos gairebé impossibles.

En concret, Pellicer va detallar que “he hagut de volar i he hagut d’utilitzar amagatalls dins l’aigua, dins la neu o a l’arena” per aconseguir algunes de les imatges. De fet, el llibre recull una fotografia d’una parella d’àligues de cua barrades “que vaig tardar dos anys en fer”. Pellicer va reconèixer que ‘Terres de l’Ebre: vida i colors’ “és el llibre de la meua vida” i que “necessites molt de temps i molts anys per a fer este llibre”.

La idea d’este treball va nàixer “després d’haver vist lo volum de material fotogràfic que tenia”, i que tot i que lo gran protagonisme se l’emporten les aus, este llibre “també recull macrofotografia, paisatges” i aspectes relacionats amb la fauna. Esta obra també reuneix text, amb una edició en català, castellà i anglès, i l’autor va apuntar que és una manera de promocionar més la terra i de “rendibilitzar los tresors que tenim a casa nostra”.

A la vegada, Vicent Pellicer va destacar que “les Terres de l’Ebre és un paradís d’imatges que enamora, t’apassiona i t’enganxa”, coses que es poden veure reflectides a este treball. Amant de la fotografia i enamorat de la comarca del Matarranya, l’autor ebrenc reconeix que té moltes imatges dels nostres pobles i que en un futur no descarte fer una recopilació d’imatges associades als espais naturals i espècies protegides de la nostra comarca.

Més informació: |