Les llevaneus del Matarranya incorporaran uns sensors de temperatura ambient i del ferm per a tasques preventives


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Matarranya
» diumenge, 12 de desembre de 2010

La Diputació de Teruel ha fet enguany un nou pas en la modernització del dispositiu destinat a viabilitat hivernal. Se tracte, en concret, de la incorporació de sensors de temperatura ambient i del ferm als camions llevaneus, que permetran detectar lo moment en què és necessari realitzar un tractament preventiu que evito la formació de plaques de gel a la carretera. Este sistema se sume als equips GPS-GSPR que, des de la campanya hivernal de l’any passat, permet conèixer, en temps real, la ubicació de les màquines llevaneus i les incidències que se puguen produir.

Lo Parc d’Alcanyís compte amb una dotació de onze treballadors i els equips tècnics inclouen dos camions amb falca i saler, que poden netejar amples de neu de fins a 4,5 metres i amb unes ranures de sal d’una capacitat de 14 metres cúbics. A més, lo Parc inclou també una motoanivelladora, un camió i una pala sempre que les condicions siguen les adequades i predomino la presència de neu i no la de gel.

A més, este any s’ha incorporat un nou silo amb capacitat per a 60 tones de sal localitzat a Valmuel. D’altra banda, la Diputació de Teruel mantindrà este hivern lo conveni amb la Comarca del Matarranya per a la cessió en ús d’un camió amb falca i saler destinat a la campanya de viabilitat hivernal a la nostra comarca. De fet, lo Matarranya és un territori de 18 pobles amb moltes vies de comunicació on a la temporada d’hivern la intervenció de les llevaneus acostume a ser important.

Més informació: