Una imatge de Morella, obté el accéssit en el VII Concurs Fotogràfic Camí del Cid


Etiquetes: ,

morella-accecit-camino-cid-web

comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 14 de desembre de 2010

La fotògrafa Juana Mª López Rojo ha resultat guanyadora del Concurs Fotogràfic Camí del Cid amb la imatge “Un àngel entre el ben i el mal”, una fotografia presa en Utande (Guadalajara). 1er-premio-utande-guadalajara-autora-juana-mc2aa-lopez-rojoMentre un dels accesits ha estat per l’obra “Morella: Vesprejar amb amenaça de tempesta” de Rafael Pobo Gobes.

El jurat reunit avui a Burgos ha valorat la diversitat dels llocs fotografiats pel que fa a les fotografies premiades en edicions precedents. Així mateix, també ha premiat les tècniques empleades encara que, fonamentalment, la riquesa de perspectiva dels participants. En aquest sentit, el Jurat ha considerat que els treballs premiats “han possibilitat la visió de llocs comuns des d’òptiques molt diferents”.
La finalitat del VII Concurs Fotogràfic Camí del Cid és fomentar la creativitat plàstica i donar a conèixer al públic en general la diversitat i riquesa històrica, cultural, etnogràfica i paisatgística del Camí del Cid al llarg de les vuit províncies per les quals discorre la ruta (Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló, València i Alacant).

El certamen està dotat amb 2.300 euros distribuïts en quatre primers premis i vuit accésit. En aquesta edició han participat 133 fotògrafs presentant un total de 355 fotografies, de les quals 54 estan preses a la província de Burgos, 88 en Soria, 67 a Guadalajara, 8 a Saragossa, 66 a Terol, 6 a Castelló, 31 a València i 35 a la província d’Alacant.

Aquest any 2010 s’han concedit els següents premis:
1er premi, dotat amb 600 euros: “Un àngel entre el ben i el mal” (Utande, Guadalajara ). Autora: Juana Mª López Rojo.
2º premi, dotat amb 450 euros: “Sota la pluja” (Albarrasí, Terol). Autora: Elena Peris Merlo.
3er premi, dotat amb 300 euros: “Un alt en el camí” (Sigüenza, Guadalajara). Autor: Nando Ruiz.
4º premi, dotat amb 150 euros: “Sant Esteban es vas veure de gala” (Sant Esteban de Gormaz, Soria). Autor: Guillermo Quintanilla Benavente
Accesit Castelló, dotat amb 100 euros: “Morella: Vesprejar amb amenaça de tempesta” (Morella, Castelló). Autor: Rafael Pobo Gobes.

El jurat ha estat format per la diputada de la Diputació Provincial de Burgos, Pura Arranz, pel fotògraf i escriptor Enrique del Rivero, pel fotògraf del Diari de Burgos, Miguel Ángel Valdivielso, el gerent del Consorci Camino del Cid, Alberto Luque i la periodista Patricia Ansótegui.

Més informació: |