Avui molt de fred i el dijous més


Etiquetes:

fred-web-01


comarquesnord.cat, Els Ports
» dimecres, 15 de desembre de 2010

El fred s’ha accentuat des d’aquest dimecres a les nostres comarques. Des de primeres hores del mati, les temperatures pràcticament no han deixat els registres negatius després d’una matinada amb mínimes molt baixes amb un descens moderat en eles registres. Tant l’observatori de Vilafranca com el de Morella han marcat -4,5º, mentre que a Castellfort s’ha aplegat als -5º de temperatura mínima. Durant la matinada s’han registrat gelades dèbils. El que no s’esperen són precipitacions de cap tipus. El risc és d’un 0% i els cels pràcticament estan clars.
Per altra banda, aquesta jornada l’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat alerta groga per forts vents del nordoest amb ratxes que poden aplegar als 70 quilòmetres per hora. Fins al moment, no ha bufat massa fort, un vent que incrementaria de forma important la sensació de fred. Aquesta alerta ha provocat que la Conselleria de Governació, a través del Centre de Coordinació d’Emergències, haja decretat un nivell 3 de Preemergència per risc màxim d’incendis forestals a la província de Castelló, una situació de “màxima alerta” apuntaven des de la Generalitat.
Molt de fred aquest dimecres i encara s’espera més per al dijous. L’alerta groga passarà del vent a les temperatures baixes, perquè pareix que encara baixaran més els termòmetres. S’espera un dijous estable amb les temperatures mínimes en descens lleuger a moderat que possibilitaran gelades moderades. Les temperatures màximes sense canvis o en descens lleuger. Els vents seran del nordoest fluixos a moderats amb intervals de fort per la matinada. El divendres pareix que es repetirà aquest panorama meteorològic i l’inici de forma lleugera de la recuperació dels termòmetres.

Més informació: