Critiquen la improvisació de la Generalitat en la tramitació dels plans zonals que regularen les inversions dels pròxims 5 anys

foto-portadaweb

comarquesnord.cat, Els Ports
» dimecres, 15 de desembre de 2010

La Generalitat Valenciana prepara a marxes forçades els plans zonals per l’aplicació de la Llei de Desenvolupament Rural. Aquesta Llei, aprovada per el Govern Central per beneficiar l’entorn rural, més castigat per el despoblament i la falta de recursos, es competència de cada Administració Autonòmica aplicar-la.

El que passa es que la Generalitat Valenciana ho deixant anar passant, i ara té que corre per que el proper 15 de gener tenen que estar els plans de zona aprovats. Per això va convocar quasi d’urgència als representants municipals, la passada setmana, a una reunió a València on pocs van ser els que van poder acudir.

El diputat per la comarca dels Ports, Oscar Tena, ha criticat la urgència de la convocatòria derivada del temps que ha deixat perdre la Generalitat en aquesta qüestió. Tena afirma que aquesta és un eina fonamental per a l’entorn rural, i que el que s’aprove dissenyarà on s’han d’invertir en els propers 5 anys els 64 milions d’euros que contempla la llei per al territori valencià, finançats al 50% entre l’Estat i l’Administració Autonòmica.

Per això va demanar que es trasllade als ajuntaments tota la informació, així com els programes que ja s’hagen dissenyat per a que tinguen més fonaments per avaluar i valorar el que creuen que podria beneficiar al seu territori. Però poc temps els queda per a informar i recollir propostes, per que el cronograma aprovat contempla la següent reunió per aquest dijous.

Els informes de paisatge, i la presentació d’accions concretes, s’han d’aprovar entre aquesta propera reunió, i l’ultima, que ja definiria quines son les inversions que es portaran a terme, a través d’aquest programa. En principi la Generalitat Valenciana ha previst que en la Comunitat siguen els grups d’acció local els que gestionen el desenvolupament dels plans zonals.

La nostra comarca està emmarcada en el pla zonal 3. El diputat dels Ports, Oscar Tena, afirma que cal fer un esforç i participar, per que hi ha molt de recel en la nostra comarca de que aquestos fons, destinats a l’entorn rural, valguen, com ha passat altres cops, per finançar projectes en zones més poblades, desvirtuant la filosofia de la mateixa llei.

Més informació: |