El Govern central recolza el projecte CEDES amb vora 3 milions d’euros



comarquesnord.cat, Els Ports
» dijous, 16 de desembre de 2010

El subdelegat del Govern, Antonio Lorenzo, ha destacat que el Govern d’Espanya ha recolzat amb una quantitat de 2.923.862,13 euros procedents dels Fons europeus Feder, el projecte CEDES sol·licitat per la Diputació Provincial, per a crear centres de dinamització econòmica i social a l’interior de la província de Castelló.

Per a Lorenzo “és una satisfacció que el Govern d’Espanya haja aprovat la proposta formulada des de Castelló, perquè possibilitarà l’existència de centres d’aquest tipus a la Vall d’Alba, Albocàsser, Llucena, Morella i Sogorb, així un d’auxiliar en la “Mancomunitat de Espadà-Millars”.

Lorenzo assegura que “és responsabilitat de tots posar els mitjans que siguen possibles per a mantenir la població a l’interior i per a generar activitat i vida en aquestes zones”. Per aquesta raó, ha dit, “el Govern d’Espanya va decidir en el seu moment recolzar la proposta de la Diputació”.

El subdelegat ha insistit que “el Govern treballa intensament per fer sostenible el món rural”. Per a aconseguir-ho, ha afegit, s’ha creat una llei de sostenibilitat rural “i s’han adoptat mesures de suport, de les quals en la província de Castelló tenim bona mostra, ja que en les nostres comarques s’han aprovat o compromès ajudes per quasi 40 milions d’euros”. Les més importants s’han habilitat en col·laboració amb la Mancomunitat de la Taula del Sénia per a un projecte de sostenibilitat rural, per a reparar 330 quilòmetres de camins rurals i per a recolzar les nostres oliveres mil·lenàries.

Més informació: | |