El taekwon-do a Morella dóna fruits amb medalles al campionat d’Espanya


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 16 de desembre de 2010

Ara fa uns mesos, la jove de Cantavella, Esther Altabás, començava a Morella una iniciativa innovadora, classes de Twaekondo. Un esport i art marcial que del qual se diuen moltes coses i a voltes no massa bones al pensar-se que és sols per pegar-se. Això està molt allunyat de la realitat i només cal passar-se per una de les seues classes per comprovar-ho. Poc a poc, més gent va anar assistint a les sessions impartides per l’experta Altabás que va obtenir una medalla de bronze per equips al darrer Mundial de Twaekondo al Mundial de Corea disputat el mes d’agost.

La modalitat competitiva del twaekondo pareix que també fructifica en els seus joves alumnes de Morella. El passat cap de setmana una delegació formada per la pròpia Esther i els joves Ángel Palau i Pau Redón va tornar a casa amb 4 medalles, tres d’or i una de plata en el campionat d’Espanya celebrat a Sitges.

Palau va obtenir dues medalles d’or en la seua primera participació en una prova de twaekondo i en un marc tan especial. Per la seua banda, Pau Redón obtenia una meritòria medalla de plata en la seua categoria, medint-se davant rivals de rang superior en cinturó, que es com es classifica al twaekondo als que ho prctiquen.

Esther Altabás obtenia la medalla d’or en la seua prova. Un nou èxit per a la seua trajectòria. La pròpia Altabás ens comentava com es va desenvolupar el campionat d’espanya per a l’expedició de Morella.

» Proves a Morella, en un futur
Per altra banda, al darrer pont Morella va rebre una visita molt especial en el món del twaekondo. Pareix ser que per al futur es podrien celebrar proves a la localitat. Amb el twaekondo, els xiquets a Morella tenen noves alternatives per a practicar un esport. Enguany les seues classes han tingut de nou bastant acceptació, amb molt gent que prova la primera setmana per conèixer el que és el twaekondo.

El twaekondo està de moda a Morella i per a saber com és, el millor és provar i trencar tòpics. De moment, amb pocs mesos de classes, dos joves de Morella ja han portat medalles de tot un campionat d’Espanya.

Més informació: