La Diputació de Terol aprovarà pel 2011 un pressupost que manté els serveis i augmenta les inversions


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Terol
» dijous, 16 de desembre de 2010

Lo president i el vicepresident primer de la Diputació de Terol, Antonio Arrufat i Inocencio Martínez, respectivament, van donar a conèixer esta setmana les característiques fonamentals del pressupost de la Diputació previst per a l’any 2011. Este s’elevarà a més de 54 milions d’euros i se centrarà en prioritzar l’esforç inversor en infraestructures, mantindre el nivell de serveis públics i qualitat de vida al medi rural, incrementarà el suport i els recursos que es destinen als ajuntaments i reduirà de manera significativa la despesa corrent.

Entre les claus del pressupost de la Diputació de Teruel per al 2011, cal subratllar que el pressupost és de 54 milions d’euros, superior inclús al d’este últim exercici. Segons van destacar des de la Diputació, això ha estat possible gràcies al significatiu increment d’un 9’35 per cent dels ingressos provinents dels pressupostos generals de l’Estat i a la signatura de nous acords de col·laboració que permetran l’arribada de fons addicionals provinents d’altres administracions públiques.

Pel que fa a l’atenció de les necessitats dels municipis i el manteniment de les actuals prestacions de serveis que realitzen los ajuntaments, s’han de valorar dos dades. Per una banda, la Diputació de Teruel realitzarà al 2011 la major aportació de fons propis per al finançament d’actuacions en infraestructures locals. A més, també s’aposte per l’increment, en un 14 per cent, de les transferències de capital que tindran com a principals beneficiaris los ajuntaments.

Per la seua banda, en matèria d’inversions en infraestructures viàries destaque la ‘Millora dels accessos a les pistes d’esquí de Javalambre i Valdelinares’, un projecte que compte amb un pressupost total de 500.000 euros per al 2011 i que se sumen als 1.250.000 executats al 2010. A més, lo Pla de Millora de la Xarxa Viària Local invertirà 970.000 euros en carreteres, mentre que el conveni subscrit amb lo Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí permetrà millorar diferents carreteres i camins rurals, gràcies als 1.500.000 euros que recull l’esmentat acord.

Un altre element substancial als pressupostos de 2011 de la Diputació són les mesures encaminades a implantar los processos de modernització administrativa local i a la consecució d’uns serveis públics digitals. Després de les importants inversions realitzades l’any passat, este pròxim exercici pressupostari suposarà que multitud d’ajuntaments puguen millorar els serveis al ciutadà mitjançant la utilització de tecnologies de la informació. Estes accions, que rebran més de 800.000 euros, se duran a terme tant als ajuntaments i comarques, com a la mateixa Diputació de Terol.

Més informació: