Mínimes de -9ºC als Ports en un dels dies més extrems de finals de la tardor


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 16 de desembre de 2010

L’onada de frec que estem vivint ha aplegat les darreres hores al punt més mínim que s’esperava a les nostres comarques. A partir d’ara, en principi, els termòmetres tendiran a anar recuperant-se poc a poc. Des de primeres hores del mati, les temperatures no han deixat els registres negatius després d’una matinada amb mínimes encara més baixes que del dimarts al dimecres amb un nou descens moderat en els registres.

L’observatori de Vilafranca ha marcat una mínima de -9º, mentre que el de Morella marcava -8º, A Castellfort, segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, a les 8 del mati la temperatura estava en -8,9º, sent la mínima de -9º durant la matinada. Aquests registres han produït gelades moderades a la nostra comarca. No s’han generalitzat ja que està sent una onada de fred en la que no s’han registrat cap tipus de precipitacions i amb protagonisme del cel clar i del sol durant les hores diürnes.

Aquest dijous tampoc s’esperen precipitacions amb un risc d’un 5% i els cels pràcticament estan clars.

El que sí que s’han pogut observar són espectaculars gelades en fonts, basses i fins i tot a la piscina municipal de Morella, on la dels xiquets estava totalment congelada i a la piscina gran es podia observar una cap de gel al seu damunt. La matinada de dijous a divendres s’espera que es puguin repetir aquestes gelades, encara que seran lleugerament inferiors a les de la darrera matinada.

Per motiu de les baixes temperatures, aquesta jornada l’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat alerta groga que s’allargarà fins al divendres al mati per lo que hi ha que ser previsors a l’hora d’eixir al carrer i tenir molta cura a les carreteres a pesar de que el fenomen de plaques de gel no estiga generalitzat en aquesta onada de fred.

El divendres s’espera estable, amb cels pràcticament clars. Les temperatures màximes pujaran de forma moderada, mentre que les mínimes seguiran igual. Els vents seran fluixos de component oest amb algun interval de moderat. El panorama meteorològic encetarà així una lleugera de la recuperació dels termòmetres de cara al cap de setmana en el que es podrien registrar inestabilitat.

Més informació: