Curs per formar-se en el món del vi


Etiquetes: , ,

curs-enologia-0404

comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 16 de desembre de 2010

Aquesta setmana començava el primer dels cursos proposats des del sindicat UGT del País Valencià al voltant del interessant món de l’enologia que estudia el vi en tots els seus aspectes per tal de tenir les nocions bàsiques per ser un sumiller. El marc del curs, que es distribueix en 40 hores, és Casa Roque Formación, dirigit pel restaurador Carlos Gutiérrez.

El curs va tenir una gran acceptació en el moment que es va presentar, omplint totes les places propossades. Però vàries baixes de darrera hora fan que encara estiga obert per si hi ha algun interessat. A les classes es proven diferents tipus de vins, des del típic tinto al cava.

El curs està orientat a tot el món, tant gent de la hosteleria com públic en general. Una manera de millorar la qualitat quan es parla de professionals que treballen amb vi per exemple a un restaurant.
La primera part de les sessions és teòrica en la que es repasa els termes i els conceptes generals del món del ví. La segona és pràctica que és la que més agrada, encara que al principi es té algo de vergonya a l’hora d’arriscar-se a descriure un vi.

A mesura de que es van provant vins, es poden apreciar les diferents característiques de cada ampolla, tant quan es menja a un restaurant com a casa.
En finalitzar el curs, els alumnes tindran les nocions bàsiques per descriure un vi i per anar evolucionant en el món de l’enologia.

Encara que no ho pensem, tots tenim un sumiller dins que s’expressa amb els 5 sentits.

Més informació: | |