Calaceit ret homenatge a Santiago Vidiella durant el 150 aniversari del seu naixement


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Calaceit
» dilluns, 20 de desembre de 2010

Lo passat 17 de desembre, lo saló de plens de l’ajuntament de Calaceit va donar homenatge a la figura de l’il·lustre historiador calaceità Santiago Vidiella, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement. En concret, l’homenatge va estar dirigit pel també historiador matarranyenc José Ignacio Micolau, que en una conferència va definir a Santiago Vidiella com l’intel·lectual més important del regeneracionisme al Baix Aragó.

Micolau va destacar que “ere una persona molt reconeguda i molt consciència amb lo seu treball”, i que al 1904 “va oferir una conferència sobre el centenari del Quixot de la Manxa de Cervantes a Calaceit que bé s’hagués pogut fer a Saragossa o a Madrid”.

Micolau va valorar los projectes que va desenvolupar l’emblemàtic veí de Calaceit, entre ells un recull històric del seu poble natal, la creació d’un meticulós treball sobre els comanadors de l’Orde de Calatrava a la zona o la col·laboració en les excavacions que va fer Joan Cabré al poblat iber de Sant Cristòfol.

L’homenatge a Vidiella també va comptar amb lo lliurament del ‘Boletín de Historia y Geografía del Bajo Aragón’, un document que va impulsar lo mateix historiador calaceità entre 1907 i 1909 i en el que van col·laborar autors de prestigi com lo pena-rogí Maties Pallarés o el reconegut Lorenzo Pérez Temprado.

Més informació: