Desenes de veïns s’interessen per conéixer el nou escorxador

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 20 de desembre de 2010 .
Etiquetes: ,

Els veïns de Morella han conegut la nova instal·lació de l’escorxador durant aquest cap de setmana. Si en la inauguració del divendres es van donar cita més de 200 persones, a la jornada de portes obertes altres tants veïns es van acostar al polígon industrial “Les Casetes” per a conéixer aquesta nova infraestructura. Una afluència que l’edil de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, qualifica de “èxit”.

El regidor destaca que “esta és una instal·lació que contribuirà al desenvolupament de la indústria agroalimentària de la comarca i obri noves possibilitats de desenvolupament econòmic”. Per això, entén que “els ajuntaments han d’invertir en infraestructures que siguen de l’interés dels seus veïns i que contribuïsquen a obrir oportunitats de negoci i, al desenvolupament econòmic, en general”.
Serveis de l’escorxador

El nou escorxador de Morella disposa de tres línies de sacrifici, per a bestiar oví, porcí i boví. La producció variarà en funció de l’activitat, encara que les instal·lacions poden donar cabuda a 40, 10 i 6 peces a l’hora, respectivament.

Les instal·lacions tenen 748 metres quadrats de superfície, en els que s’inclouen corrals de recepció, zona de desinfecció de camions, organització d’un sistema de cadena de fàbrica en diverses etapes, maquinària per a cada línia, instal·lacions de refrigeració, servei d’inspecció sanitària, zona d’eixida de canals, instal·lacions auxiliars per al personal, zona de subproductes, de pretractament d’aigües i caldera de biomassa.

L’Escorxador de Morella està gestionat per l’empresa Carns de Morella S.L., que està formada per capital públic i privat. D’aquesta manera, naix un projecte amb més de 70 socis, tant particulars com empreses del sector ramader i serveis.

Més informació: |