El taller d’ocupació del món eqüestre es tanca amb una mostra de fabricació de ferradures i de ferratge de cavalls


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 20 de desembre de 2010

Lo passat dijous 16 de desembre lo polígon de Valderrobres va acollir una demostració de fabricació de ferradures i de ferratge de cavalls a càrrec dels alumnes que al llarg d’estos sis mesos han integrat lo taller d’ocupació Oportunitats del Turisme Eqüestre al Matarranya. Se tracte d’un taller organitzat per la Comarca del Matarranya i que ha comptat amb lo finançament de l’Institut Aragonès d’Ocupació.

Durant estos mesos, los deu alumnes del taller han rebut formació relacionada amb la cura de cavalls. Les principals modalitats impartides han estat la d’auxiliar de turisme eqüestre i ferrador de cavalls, alternant aprenentatge amb treballs pràctics relacionats amb lo condicionament d’un estable, maneig del cavall, equitació progressiva, rutes, fabricació de ferradures o ferramentes especials, entre altres matèries.

A més d’esta formació genèrica, los alumnes també han rebut formació complementària en àrees com la informàtica, prevenció de riscos laborals, igualtat de gènere, creació d’empreses o coneixement de l’entorn. A través d’este darrer mòdul, los alumnes han pogut aprendre i conèixer de primera mà los recursos naturals, patrimonials i turístics amb los què actualment compte la Comarca del Matarranya.

Lo president de la Comarca del Matarranya, Carlos Fontanet, va destacar que el món eqüestre “és un dels projectes socioeconòmics de desenvolupament que tenim al Matarranya” i “creiem que com a experiència pionera a tot Aragó” la valoració d’este taller ocupacional “ha segut positiva”. Fontanet també va reconèixer que ha estat un projecte satisfactori, ja que a través d’esta iniciativa los alumnes han rebut una base mínima per desenvolupar un tipus d’activitat, “en este cas l d’auxiliar de turisme eqüestre i de ferratge de cavalls”.

De cara al pròxim any, Fontanet va subratllar que “s’haurà de lluitar perquè este projecte tingue continuïtat” i que caldrie buscar un altre taller d’ocupació per a poder ampliar esta formació bàsica que s’ha donat durant estos sis mesos. La Comarca del Matarranya aposte amb lo món de cavall com a model de desenvolupament socioeconòmic, una línia de treball fonamentada en la recerca d’un equilibri amb los valors naturals i culturals del Matarranya per a crear un futur d’oportunitats per al territori.

Paral·lelament, lo professor que ha impartit este curs, Fernando Benito, va destacar que la comarca del Matarranya té un entorn òptim per al desenvolupament del turisme eqüestre. A la vegada, Benito va apuntar que “lo turisme eqüestre atreu a molta gent, no només a aquells que munten a cavall, sinó també, per exemple, a les seues famílies”. D’esta forma, lo cavall ajuda a fomentar i conèixer l’oferta cultural i d’oci del territori.

Més informació: |