Jorge Membrado explica al seu poble l’aventura al ‘centre de la terra’


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 20 de desembre de 2010

Dins dels actes del Nadal de Morella que s’encetaven el passat cap de setmana, l’espeolòleg morellà, Jorge Membrado, va realitzar una xerrada a la Sala del Justícia de l’Ajuntament de Morella per comptar amb detalls la seua aventura a la cova més profunda del món a Krubera – Voronya on aconseguia aplegar a una profunditat de 2.080 metres. En aquesta ocasió, l’activitat que va comptar amb la presència de públic general.

Aquest tipus d’activitats aixequen l’expectació de la gent, però és complicat que la gent vulga emular un èxit d’aquestes característiques. Sí que funciona en aquest sentit quan es fa una xerrada d’una aventura més accessible.

Membrado explicava que ja els han convidat a tornar l’any que ve, però en principi no tenen previst repetir una expedició d’aquestes característiques tan prompte.

De totes formes, sí es pensa en tornar a repetir l’experiència en uns 4 anys per recuperar valuós material que van deixar a Ucraïna per als diferents estudis, intentant que siga amb gent d’Espemo.

L’expedició de Jorge Membrado va ser molt mediàtica, sent focus de molts mitjans de comunicació. Una experiència única que els va fer baixar a tanta profunditat. Però segons Membrado, el més important i que es quedarà per al futur, a banda dels rècords són els estudis que s’han portat a terme a la cova. Membrado té una gran experiència en el món de la muntanya, però continua descobrint coses noves en aquestes aventures.

» Més actes per Nadal
Aquests Nadals destaca en aquest camp la Xerrada Audiovisual “5 cimas de + 4.000 m en los Alpes” que oferiran els joves de Jordi Membrado i Jaume Segura el dimarts 28 de desembre a partir de les 7 de la vesprada, en principi al Casal Jove, però es podria celebrar en un altre lloc per acollir més gent. Aquesta xerrada es va portar a terme a Castelló amb gran èxit de públic.

Més informació: