El Marm ha revisat amb la Taula del Sénia el conveni de col·laboració sobre desenvolupament sostenible en zones rurals


comarquesnord.cat, Madrid
» dilluns, 20 de desembre de 2010

El Director General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, Jesús Casas, ha presidit avui, a Madrid, la reunió de la Comissió de seguiment del Conveni de Col·laboració subscrit el 23 d’abril de 2010 entre el Ministeri de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí i la Mancomunitat de la Taula del Senia per a la realització d’un programa de desenvolupament sostenible en el seu territori.

En aquesta Comissió està representada la Mancomunitat, el MARM, les tres Comunitats Autònomes d’Aragó, València i Catalunya i les tres Subdelegacions del Govern territorialment afectades. A més, està composta per 24 municipis d’un territori que s’estén per part d’aqueixes tres Comunitats Autònomes.

La Comissió ha celebrat la seua reunió constituent, per a aprovar el programa d’actuacions que desenvoluparà el citat Conveni Marc des de 2011 a 2015, període en el qual està prevista la consignació de les partides nominatives precises en les corresponents lleis de pressupostos generals de l’Estat.

Per a 2011, ja s’ha inclòs en el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat una consignació nominativa de 4 milions d’euros. Una vegada siguen aprovats, se subscriurà un conveni específic entre la Mancomunitat i el Ministeri que permeta finançar les actuacions.

Entre els objectius d’aquest conveni es troben mantenir i ampliar la base econòmica del mitjà rural d’aquest territori preservant, d’una banda, les activitats que encara siguen competitives i, per un altre, diversificant la seua economia amb la incorporació de noves activitats sempre que siguen compatibles amb el desenvolupament sostenible.

D’altra banda també pretén mantenir, en la mesura del possible, el nivell de població de les zones més rurals i deprimides i elevar el grau de benestar dels seus ciutadans, procurant assegurar uns serveis públics bàsics suficients que faciliten la igualtat d’oportunitats i la no discriminació de cap tipus, així com conservar i recuperar tot el patrimoni natural i cultural del territori a través d’actuacions públiques i privades que permeten la seua utilització, però sempre que siga compatible amb el desenvolupament sostenible.

Més informació: