Últims retocs de la restauració íntegra de l’església de Beseit


Etiquetes: , , ,



comarquesnord.cat, Beseit
» dimecres, 22 de desembre de 2010

Les obres de restauració de l’església de Sant Bartolomé de Beseit estan pràcticament acabades. En concret, los treballs pendents d’esta rehabilitació íntegra del temple se centren en alguns retocs de fusteria, com ara l’entarimat, algun acabat de pintura i de la façana, així com quadrar les sagetes del rellotge amb los tocs de les campanes. Si les obres continuen a este ritme, la restauració de l’església se podrà donar per acabada en unes setmanes.

L’alcalde de Beseit, Alberto Moragrega, va destacar que la restauració ha estat molt important, i en total ha hagut una inversió d’uns 600.000 euros. Pel que fa a la part exterior del temple, les obres s’han centrat en la neteja de tota la façana, també s’ha rejuntat i s’ha millorat l’aïllament per a evitar la presència de gotelleres. A nivell visual, un dels treballs més importants s’ha centrat a la torre de l’església de Sant Bartolomé, que ha crescut un parell de metres.

La restauració del temple també ha tingut importants treballs d’interior, com ara la instal·lació d’una nova escalinata de ferro per a pujar a la torre. De fet, l’església de Beseit viurà un canvi d’imatge molt interessant, ja que s’ha pintat íntegrament, recuperant lo color terracota dels seus orígens. A més, s’ha recuperat la seua bellesa barroca amb un nou pis de marbre, oferint així una imatge completament renovada.

A la vegada, la restauració de l’església de Sant Bartolomé s’ha centrat també en la creació d’un espai museístic, on se podrà veure la cripta i un escut d’armes dels Alemany, una important família que va residir a Beseit, que s’han trobat durant estos treballs.

Més informació: | | |