El Nadal a Forcall


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Portell
» divendres, 24 de desembre de 2010

Les festes de Nadal estan carregades de símbols i de protocols. Algunes d’aquestes costums son recents, d’altres ens han aplegat, poc a poc, de diferents indrets més o menys llunyans; també pel camí alguna se n’ha perdut.

Així per exemple, Forcall ha tingut sempre en l’arbre un símbol per venerar. És costum en aquest poble, sortir al bosc el segon dia de Nadal a buscar el Maio, l’arbre més gran de la zona, al voltant del qual es formarà la barraca de la purificació i el renaixement per Sant Antoni.

Però a Forcall, els Nadals, també son bon moment per organitzar activitats culturals i lúdiques per a menuts i grans. Així al llarg dels propers dies la ludoteca segur que serà un dels llocs més escollits pels menuts que gaudeixen de les vacances de Nadal, per divertir-se fent tallers, o escoltant contes. Per als grans, a Cap d’Any, especialment, la Comissió els prepara sempre una bona revetlla per compartir els darrers instants de l’any, i sobre tot celebrar el que estrenem.

Nadal a Forcall, festa que enllaça en l´altra festa de l’hivern per excel·lència, temps en el que tots es retroben i tot torna a començar.

Més informació: |