Jocambient, Reis, i el Mago Yunke, el nadal a Morella per als més menuts


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Portell
» divendres, 24 de desembre de 2010

Nadal a Morella és veritablement especial per als més menuts. Bona part de les activitats programades estan dedicades a ells. Però sens dubte tenen dos fites marcades en el seu calendari particular, que ressalten sobre les demès. Una per suposat, com a tots els pobles, es l’aplegada dels Reis d’Orient. A Morella la vespra de que vinguen un Xambelan-pregoner ja ens anuncie l’aplegada, i ens avança on instal·len el seu campament de regals. Després, el dia 5 sobre les set de la tarde, el placet de Sant Miquel se plena de goig. La il·lusió dels menuts va per moments fent-se gran a mesura que les llums dels ciris, coets, i fanals, apareixen per tots els racons acompanyats per la música. I de sobte, veure a Ses Majestats entrar per el Portal, amb els seus ajudants carregats de paquets… anar quasi al costat, mentre, ajudats per grans escales van deixant els obsequis per cada balcó…, escoltar a Melcior i Gaspar, i fins i tot a Baltasar amb interpret des del balcó de l’Ajuntament…, i seguir desfilant recollint caramels fins la mateixa arxiprestal, si hem deixat dit que els volem replegar en eixe indret, fa somniar als menuts, però també fa màgia en els grans.

La màgia no s’acabarà ací, per que enguany les festes de Nadal les tanque, el dia de Sant Julià, el mag Yunke. Tenia que haver vingut per festes, però problemes familiars ens van impedir veure un espectacle que està obtenint les millors critiques en els foros més exigents. Per això, ara es recupera eixa actuació, el dia del patró del poble, al teatre municipal.

Tot això arribarà després de moltes festes i activitats. Arribarà no més finalitze la Fira Jocambient que un any més, des del dia 2 al 5, transformarà l’Espai Firal en l’espai de trobada de molts xiquets de la comarca que podran gaudir de tallers, jocs, inflables, atraccions, berenars, concursos…. en fi el que ve sent Jocambient cada any.

Més informació: | |