Les pilotes, centre del Nadal gastronòmic


comarquesnord.cat, Portell
» divendres, 24 de desembre de 2010

Els menús de Nadal a la comarca dels Ports son tan variats com cases poden hi haver; però si hi ha alguna cosa que no sol faltar són “les Pilotes”. A cada casa es fan d’una manera, hi ha qui li fique formatge, i hi ha que no li’n fique. Ací està una de les receptes, per si sou dels pocs que no les heu fetes mai.

» La recepta
Per a 12 persones necessitem: 400gr.de pa ratllat, 300gr.de carn picada de porc i bou.50 gr. de pernil.200gr.de llonganisses.100gr.de pit de pollastre picat, 4 ous,1 cullerada de sagí,1 copa de xerès, 1 cabeça d’alls, julivert, sal i 2 litres de caldo de carn. El procés d’elaboració és entretingut, però es sol fer en família. Podríem dir que és un altre dels motius per a la reunió. Comencem trinxant el pernil i les llonganisses, ajuntar la carn picada i sofregir. En un altra paella desfem el sagí i heu colem.

En un llibrell posam el pa ratllat, el sagí, els alls i el julivert trinxats, la carn fregida, 2 ous batuts, la copa de xerès i un poc de caldo.

Corregim de sal i pastem bé. Ja està la pasta, ara sols ens cal fer boles de la mida d’una pilota de tenis, batre els altres 2 ous i remullar les pilotes.
Després les posem al caldo i les fem bullir uns 10 minuts.

Més informació: | | |