La Rondalla de Morella ofereix el tradicional concert de Nadalet



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 26 de desembre de 2010

El dia de Nadalet, com ja s’ha fet tradició, La Rondalla de Morella oferia el seu concert extraordinari de Nadal. El Teatre Municipal de la localitat tornava a ser el punt de trobada per tal de gaudir del bon fer musical de la Rondalla, que com a regal de Nadal, ens portava tradicionals peces d’aquestes dates tan especials.

D’aquesta manera, es va poder escoltar cançons de de diversos estils, de diverses èpoques, però amb la temàtica de Nadal com a eix central. Entre els temes van destacar les peces populars americanes Jingle Bells o Allá en un pesebre. Les nadales catalanes Fum, fum, fum, El petit vailet, El pastor vell, Les dotze van tocant o El noi de la mare; el tradicional Chiquirritín de procedència andalusa o la coneguda Santa Nit, de composició alemanya. Així com altres més conegudes i altres que ho són menys però que van fer les delícies del nombrós públic que fins allí es va arrimar. Els assistents, en la recta final es van animar a cantar algun fragment dels més coneguts. El darrer tram va estar dedicat a les cançons més tradicionals de Morella, algunes de les quals es cantaven ja el divendres en la volta dels villancicos. La Rondalla va interpretar Venid Pastorcitos, Pastores Venid, La Estrella nos guiará, Bienvenido a nuestros valles o la peça del morellà Jesús Palos, Adorémosle. Una part del concert on la música es barrejava amb els cantics, ja que el públic contava amb un programa del concert el que se incloïa les lletres d’aquestes Nadales més conegudes.

D’aquesta manera, en el segon dia de Nadal, tot i el fred i la celebració de l’Estel dels Ports a Portell, molta gent no es va voler perdre l’actuació de la Rondalla de Morella que com millor saben fer-ho, amb música, desitjava a tots un bon nadal.

Més informació: | | |