‘L’Estel dels Ports’ reviu a Portell els primers dies de la vida de Jesús

comarquesnord.cat . Portell . dilluns, 27 de desembre de 2010 .
Etiquetes: ,

Unes 800 persones van passar per Portell el segon dia de Nadal per reviure els primers moments de la vida de Jesús a la terra. Més d’un centenar de persones es van involucrar en aquesta activitat que organitzen les Parròquies dels Ports que pertanyen al Bisbat de Tortosa. Baix el nom de L´estel dels Ports, la llum del mon, la representació va ser de nou una crida a la solidaritat.

Els diferents passatges es van repartir pels diferents racons de Portell. I malgrat el fred que feia, els actors van tenir que repetir fins 18 vegades des de les cinc de la tarde, cadascuna de les escenes preparades per tal de que tots els que es van desplaçar pogueren veure la representació. Des de l’anunciació, a l’adoració dels mags, els participants van anar contant els principals moments d’aquesta historia, que per coneguda, resulta encara més xocant veure representada per part dels nostres conciutadans.

Portell es va convertir en Betlem, però deixant que l’activitat que li dona vida a qualsevol poble fora la que forma part de la tradició i el ser d’aquesta bonica població de tradició i vocació tèxtil. Una curiositat va ser que entre els oficis que no faltaven, com no podia ser d’un altra manera, era la del faixero. Un d’ells s’ho va agafar tant seriosament que abans de que acabaren les representacions ja havia venut totes les faixes. També es van obrir les mostres museogràfiques que conten l’activitat dels telers de Portell.

Altra de les escenes que li conferia un ambient diferent, encara contant la mateixa història és la que es va introduir als llavadors del poble, on mentre les dones feien la bugada també feien un poc la “sòria”. En acabar les representacions es va convidar a tots els participants a un soparet.

Ara Portell té que deixar de ser Betlem, i per això aquestos primers dies de la setmana, s’empren per tal de tornar a deixar els carrers sense l’ambientació que se li ha donat al poble per a fer el Pessebre Vivent.

Més informació: |