Mont-roig vol crear un recorregut pel seu patrimoni hidràulic


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Mont-roig
» dimarts, 28 de desembre de 2010

Des del passat mes de juny, un taller ocupacional s’encarregue de recuperar lo patrimoni hidràulic de Mont-roig, un projecte que se centre en la rehabilitació de dos llavadors, del pou àrab i de la Font de les Forques. Segons ha destacat l’alcalde de Mont-roig, Andrés Cros, s’ha fet més o menys lo 50 per cent de l’obra, i la previsió és acabar tots los treballs a meitats de l’any que ve, ja que lo taller ocupacional té dotze mesos de durada.

A més, Cros ha remarcat que “mos agradarie editar un folleto amb un mapa” que fes “com una ruta hidràulica” per estos espais rehabilitats i d’altres relacionats amb lo tema de l’aigua, com per exemple, la font de l’Ermita de la Consolació. D’esta forma, l’objectiu de l’Ajuntament de Mont-roig serie, per una banda, recuperar este patrimoni hidràulic, però a la vegada, que la gent los pogués visitar i, en la mesura de lo possible, que se pugueren tornar a utilitzar.

En estos moments, los membres d’este taller ocupacional (que intercalen treball i formació) se centren en la recuperació del segon dels llavadors, unes estructures que segons ha defensat l’alcalde de Mont-roig “són les dos obres més importants”, ja que s’han tingut que recuperar les teulades, que estaven tombades, així com desbrossar tota la maleja acumulada.

Lo taller ocupacional de recuperació del patrimoni hidràulic tradicional té un finançament de més de 218.000, ha estat impulsat per l’INAEM, i compte amb deu alumnes, així com també amb una administrativa, un director i un docent. A banda dels dos llavadors, lo pou àrab i la Font de les Forques, no es descarte rehabilitar altres espais associats al patrimoni hidràulic de Mont-roig, sempre i quan lo temps ho permeti.

Més informació: