Dos joves morellans parlen del seu ascens a cinc cims de 4000 als Alps


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 29 de desembre de 2010

Els joves morellans Jaume Segura, de 16 anys i Jordi Membrado, de 12 anys, van explicar a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Morella l’aventura que van portar a terme el passat estiu. En una expedició que va durar cinc dies, els dos membres d’Espemo van aconseguir coronar cinc cims de 4.000 metres a la zona de Monte Rosa als Alps, a cavall entre Itàlia i Suïssa, dels quals dos són dels més importants de la mítica cadena de muntanyes.

El macís de Monte Rosa concentra la major part de quatre mils de la cadena alpina, un lloc perfecte per a pràctiques de progressió glacial i per a l’aclimatació. Jaume i Jordi van pujar entre el 23 i el 29 de juny al Vicentpyramide (4215 metres); el Balmenhorn (4167 metres), Ludwigshole (4321 metres); Zumsteinspitze (4563 metres) i Signalkupe (4554 metres). Els primers quatre dies van ser per a pujar i el darrer per a baixar d’una tirada la muntanya.

Per a Jaume Segura va ser tota una novetat l’expedició “mai havia fet una d’aquestes característiques”, mentre que Jordi Membrado ja havia fet alguna important com pujar al Kilimanjaro (5.895 metros) amb tan sols 8 anys. L’ascens al Monte Rosa és tota una gesta perquè molts pocs joves poden contar que ho han fet. Per a poder-ho fer, van haver d’estar entrenant tot un any, així com viatjar a Pasqua a un 4.000 en el que Jorge Membrado confirmava que estaven preparats per fer l’aventura. El cap de setmana abans d’anar als Alps, van estar a Sierra Nevada per tal d’aclimatar-se en altura. Una vegada allí van haver-hi algunes complicacions en algun tram pel fred, però en general els va fer bon temps.

Tot un èxit que va ser objecte d’una projecció a la XIX Setmana de Cinema de Muntanya de Castelló i el dimarts a Morella en una xerrada amb fotografies. Un acte que estava previst celebrar-se al Casal Jove, però l’expectació de l’activitat obligava a canviar la ubicació de la mateixa. De moment no tenen cap altre repte, però si continuar treballant.

Més informació: