Morella aprova un pressupost de 3.245.960 euros per a 2011


Etiquetes:

ple extraordinari ajuntament de morella, 29 de desembre de 2010 from Plenaris Ajuntament de Morella on Vimeo.


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 29 de desembre de 2010

L’elaboració dels pressupostos per a 2011 “s’ha dut a terme des del realisme i la coherència tenint en compte la difícil situació econòmica que estem travessant”, ha explicat la regidora d’economia, Sandra García. El principal objectiu de l’equip de govern per a enguany és prioritzar els recursos existents i sufragar els compromisos amb els proveïdors a conseqüència del deute de la Generalitat, sense deixar de prioritzar polítiques socials i el foment de l’ocupació.

Enguany l’Ajuntament de Morella comptarà amb un pressupost de 3.245.960 euros. Entre les inversions que es van a dur a terme a la ciutat, destaca l’execució del Parador de Turisme, la posada en marxa del quarter, la rehabilitació de camins rurals, millores energètiques en la piscina municipal, les inversions dels plans provincials que permetran millores en el cementeri o la construcció d’una piscina en Ortells. També cal destacar que a pesar de les dificultats econòmiques, en l’actualitat, s’estan executant inversions que superen els 2 milions d’euros com la recuperació dels antics llavadors, la peatonalització del carrer Balasc d’Alagó o la restauració en el Castell de“l’Aljub de de la Tahona” de l’1% cultural.

» 150.000 euros menys
Els pressupostos de 2011 veuran reduïts els seus ingressos en més de 150.000 euros, esta recessió ja es va iniciar en el pressupost de 2010 degut principalment a dos factors. D’una banda, a la congelació dels impostos, repercutint en els morellans les mínimes càrregues possibles i, d’un altra, a la disminució d’ingressos per la reducció de l’activitat de la construcció.

A més, es continuen reduint les subvencions de les distintes Conselleries, com l’aportació que es rebia per a l’escola infantil que a pesar de no comptar amb ella per segon any consecutiu continuarà sent gratuïta per a totes les famílies o la subvenció de l’escola de música que ha sigut reduïda en un 60% i continuarà funcionant amb tota normalitat.També es continuarà amb les ajudes per a jóvens, estudiants i famílies i es manté la partida pressupostària per a ajudar al finançament de les associacions culturals i esportives.

Segons Sandra García, “treballarem per a ser més eficaços perquè el foment de l’ocupació és el més important per a nosaltres en una Morella en què ningú quede marginat”. Finalment, la regidor Sandra García ha conclòs que “totes aquestes actuacions promouen l’increment de la qualitat de vida dels nostres veïns, que és el nostre principal objectiu”.

Més informació: