La basura del nord de Castelló anirà provisionalment a Xixona


comarquesnord.cat, València
» dimecres, 29 de desembre de 2010

Abans de que finalitze el 2010 pareix que la situació de les escombraries de la nostra comarca ja té una solució provisional. El conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, anunciava que “no hi ha volta enrere” i les brosses de la zona nord de Castelló hauran de ser tractades en la localitat alacantina de Xixona, indicant que “els residus aniran on corresponga”. També recordava que aquest tipus de decisions “es prenen entre consorcis” per els dubtes plantejats per aquesta situació.

Cotino visitava aquest dimarts Castelló on senyalava que la problemàtica “es solucionarà” i que “no hi haurà problemes amb la brossa de Castelló” posat que segons ell “tot està arreglat; tot s’arreglarà i està tot resolt”, informava el vicepresident del Consell.

Els 49 municipis del nord de la província de Castelló tenien el compromís de la Generalitat Valenciana de que podrien traslladar els seus residus a partir de gener a la planta de tractament de Xixona a Alacant.

El trasllat dels residus dels municipis afectats, tant de la comarca d’Els Ports com del Maestrat, seria provisional fins a la construcció de la planta de Cervera que s’espera que tardi uns 12 mesos a estar llista, acumulant anys de retard.
El consorci de residus d’Alacant havia votat a favor de la mesura. No obstant açò, quan semblava que estava tot solucionat, en el ple de la Diputació Provincial d’Alacant de principis de mes de desembre, el Partit Popular, amb José Joaquín Ripoll al capdavant, va decidir canviar de discurs
per recolzar així la sensibilitat de diversos sectors de la localitat de Xixona. Ara pareix que es confirma que al 2011 les escombraries de la comarca aniran fins a la província d’Alacant de forma provisional.

Més informació: |