Colomer demana la immediata obertura del Cardenal Ram, tancat des de fa 500 dies



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 3 de gener de 2011

El municipi turístic de Morella disposa de dos hotels gestionats per la diputació com són el Cardenal Ram i la Fàbrica Giner que estan tancats des de fa anys, la qual cosa suposa una incomprensible pèrdua de llocs de treball i un minvament en l’oferta de places hoteleres de la població. Aquesta insòlita situació ha portat al secretari general del PSPV-PSOE en la província de Castelló i portaveu socialista en la diputació de Castelló, Francesc Colomer, a demanar, davant les tancades portes del Cardenal Ram, acompanyat de l’alcalde, Ximo Puig, la immediata obertura de l’hotel. “Una reivindicació justa –apunta- que reflecteix el símbol d’una etapa política i d’un cicle incapaç de revitalitzar al sector turístic i econòmic del nostre interior. La diputació ha d’apostar per la cohesió territorial i acabar amb una etapa de província dual entre litoral i interior; hauria de compensar amb les seues inversions aquesta dualitat i custodiar que els recursos turístics estiguen posats en valor de l’economia i dels ciutadans”.

“El cas de l’hotel tancat –afig- és la prova de la incapacitat del fabrismo per a gestionar. El que ha de fer és arreplegar i esperem que el 22 de maig cancel·lem, amb el suport majoritari dels ciutadans, una etapa absolutament improductiva”. Colomer, que porta demanant açò des d’octubre de l’any 2009, considera lamentable que “una mala gestió haja provocat que Morella compte amb dues dels seus principals hotels tancats i barrats en plena temporada turística com és el Nadal”. Per a Colomer, és evident la “falta de voluntat del fabrismo, al capdavant de la diputació, a l’hora d’engegar-ho, dialogar en l’ajuntament, i aprofitar un recurs turístic com aquest que ha perdut cost d’oportunitats importants durant tots aquests mesos”. El líder socialista ha insistit que “estem davant d’un hotel d’un poble d’interior que necessita aquest tipus de recursos, d’oferta, i el tancament de la qual a calç i cant posa de manifest la necessitat de superar el fabrismo, incapaç de gestionar i donar oportunitats a aquesta província. El míte del ‘conseguidor’ ha quedat en evidència, i s’ha quedat en mer “consentidor”, com es pot comprovar davant les portes tancades del mític hotel Cardenal Ram”.

Aquest estiu, Colomer va tornar a preguntar en la diputació, davant la gravetat de la situació, perquè el tancament d’aquest hotel està impedint la generació d’ocupació i està minvant la capacitat hotelera de la població turística. Per a Colomer, és incomprensible que en plena temporada es mantinguen tancats, quan “suposarien creació d’ocupació, augment dels ingressos per a la diputació i increment d’oferta hotelera en una zona en la qual s’en les temporades altes s’aconsegueix una ocupació del cent per cent”. Per al líder dels socialistes “és inadmissible que la diputació no potencie un sector turístic tan necessari per a crear llocs de treball en un moment en el qual la paràlisi de la construcció ha situat a la nostra província al capdavant de la desocupació de tota Espanya”.

Colomer, que ha mantingut nombroses reunions amb professionals del sector turístic, considera necessari que les administracions “impulsen totes aquelles mesures tendents a potenciar i optimitzar els nostres recursos turístics, amb gran valor cultural i natural, després de quinze anys de fabrisme en la diputació no solament incapaç d’engegar un solament dels camps de golf; ni de portar un solament dels 400 milions d’euros promesos per Camps en el 2003 per a infraestructures turístiques a Castelló, sinó que a sobre, tanca els hotels gestionats per la diputació”.

Colomer ha insistit que el canvi polític que es produirà a Castelló el pròxim 22 de maig “acabarà amb el fabrismo que tant dany ha fet, i donarà pas a una nova etapa, basada en el consens i la cooperació per a dotar a la província d’una nova identitat industrial, turística i cultural”.

Més informació: | | | | |

1 comentari

  1. No hi ha cap altra més mesura de presió?