‘Coneix la banda’ va apropar la filosofia de la Mestre Candel als més menuts



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 3 de gener de 2011

‘Coneix la Banda’ va ser la innovadora proposta de l’Associació Musical Mestre Candel la vesprada del dilluns en el marc de Jocambient. La part del fons del pavelló, on està ubicat l’escenari de l’Espai Firal, va ser el punt de concentració d’aquest taller que pretenia que els més menuts pogueren conèixer els secrets de la banda de música morellana i provar els instruments, així com participar en un petit concert. Es van repartir pegatines i poc a poc els xiquets es van anar animant a pujar a l’estand de la Mestre Candel.

Entre les propostes que hi havien estava un projector que anava passant instantànies de l’Associació, destacant els seus moments festius, la bandera emblema de la banda, l’opció de poder-se vestir com els músics quan desfilen o fan un concert, i el més destacat, l’opció de provar els instruments acompanyats dels propis membres del conjunt musical. En el moment del concert es van poder integrar entre els propis músics.

L’objectiu de la iniciativa era poder donar a conèixer la banda i familiaritzar als més menuts amb la Mestre Candel en una fira com Jocambient. Entre les opcions més escollides van estar els instruments de percussió que sempre tenen un gran èxit entre els més menuts. Per altra banda, el que més va agradar als menuts va ser el ventall d’instruments i possibilitats que donava el taller. Així, podien provar els instruments de metall com la trompa, el trombó, el bombardino, la trompeta o el baix; els de vent com el clarinet o el saxòfon, així com d’altres, que van aprofitar els més menuts.

Amb ‘Coneix la Banda’, l’Associació musical Mestre Candel va apropar la música als més menuts en una edat molt important per conèixer aquest món. L’èxit de la proposta es va comprovar amb el taller a l’espera també de que els més menuts s’interessen per entrar a formar part a la família de la Mestre Candel, això sí, se ho hauran de treballar primer com a educands de l’escola de música.

» Fotogaleria: La banda, al Jocambient

Més informació: | | |