Els Ports no podrà veure lliurement el Bilbao-Barça de la vespra de Reis per culpa de la Generalitat



comarquesnord.cat, València
» dimecres, 5 de gener de 2011

Aquesta nit moltes persones de la nostra comarca trobaran en falta, una vegada més, poder veure lliurement TV3. Una acte que era normal fa prop de set mesos abans del tall de les emissions del canal autonòmic català, després de pode gaudir d’aquesta televisió més de 25 anys, baix amenaça de multa milionària per part del Consell.

El dimecres a les 22 hores, per un caprici de la Federació Espanyola de Futbol, es disputa el decisiu encontre de volta dels vuitens de final de la Copa del Rei entre l’Athletic Club de Bilbao i el FC Barcelona a San Mamés. El resultat de l’anada, empat a zero gols, deixa l’eliminatòria molt oberta i fa que l’encontre siga molt atractiu.

TV3 oferirà el partit en obert, com ja va fer al d’anada disputat al Camp Nou el 21 de desembre, mentre que la resta de gent que no pot veure el canal català ho tindrà que fer mitjançant el canal de pagament Canal +. La televisió pública de la nostra Comunitat, Canal 9, abans feia algun partit d’aquesta competició, sobretot del València i el Vila-real, però pel seu conflicte amb Mediapro ja no els emet. Per aquest motiu, el derbi valencià de demà entre els dos equips en la tornada dels vuitens de Copa tampoc es podrà veure en obert. Encara menys el partit d’esta nit entre Athletic i Barça, emetent Canal 9 a les 22 hores la pel·lícula Colegas en el bosque.

Aquesta situació ha estat tema de debat pel fet de que aquest dimecres és la Nit de Reis i molta gent s’ajunta per fer sopars familiars i esperar els regals dels Reis Mags. És habitual que la gent isque als bars a veure el futbol, comptant els establiments amb plataformes digitals que permeten veure els partits del Plus. Però amb els sopars familiars molts d’aficionats al futbol es tindran de quedar a casa i no podran seguir l’evolució dels seus equips, tant Barça com Athletic compten amb molts de seguidors als Ports, així com els propis amants del futbol. La única manera de seguir el partit serà fer-ho mitjançant la ràdio.

El greuge comparatiu estarà també esta nit en que a Castelló, en principi, sí es podrà seguir el partit com ja va passar al d’anada. La capital de La Plana continua amb les emissions de TV3 encara que de forma parcial.Quan hi ha un esdeveniment que també emet Canal 9 es talla la senyal, perjudicant a tots els espectadors, no sols de TV3, sinó de tots els canals de la televisió catalana com el 33 o el 3/24. El partit d’anada, com sols el feia TV3 en obert, es va poder seguir sense cap problemes a qualsevol llar de la capital de la província. A la nostra comarca sols es va poder seguir per Canal + a l’igual que esta nit.

» El tall de TV3 no s’oblida als Ports
L’apagada de TV3, junt a Aragó TV, continua sent motiu de queixa de molta gent que vol poder veure aquests canals. Moments com els d’esta nit fa que el cabreig generalitzat siga més il·lustratiu. Plataformes com Imagenio o Digital Plus han fet que algunes persones puguen gaudir de part de la programació de TV3 amb el canal internacional de Televisió de Catalunya. Però en casos com aquest nit, el salvo-conducte del canal internacional no serà suficient per als seguidors del futbol, perquè sols emet la programació pròpia al no tenir drets d’explotació d’aquest esport.

Aquesta nit apleguen els Reis Mags, però els aficionats del futbol sols podran veure als ‘Reis de Copes’ o al Plus o escoltant-los per la ràdio.

Més informació: | |

1 comentari

  1. jofre, de benicarlo enllaç al seu comentari

    El que tenim que fer els valencians ,es unirmos i demanar una dimisio de tot els dirigents de la nostra tv (canal 9) , que siga lliure , de tots els colors , ideologies, neutral i que no siga una ferramenta del pp. VIXCA VALENCIA LLIURE.