Els ‘Reixos’ reparteixen il·lusió pel nostre territori

1 comentari
Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 5 de gener de 2011

Els Reis no s’han oblidat de la nostra comarca, i, malgrat la crisi han vingut prou carregats. A Morella milers de persones van seguir la cavalcada, en una nit de temperatures més suaus que altres cops. La pluja que va voler participar de la festa, finalment es va quedar en res, i les cavalcades es van poder celebrar en tota normalitat. Les llums d’artifici que esclataven des de la zona de la Caseta del Mixinet, on tenien instal·lat el campament volant, van ser l’inici d’un espectacle carregat de màgia i il·lusió. La serpent de llums de vehicles que es veia per tota la volta de carretera, feien pensar que la delegació d’Orient seria nombrosa i la quantitat de paquets a repartir important. No van decebre a ningú.

Els focs d’artifici esclatant des de les Torres, i al mig del portal, un gran estel il·luminava tota la muralla. El grup de percussió i de l’Associació Mestre Candel, obrin i tancaven, respectivament la comitiva. Entre mig, dotzens d’odalisques, patges i xambelans, el camió carregat de paquets i la carrossa reial amb ses Majestats sempre atentes a tots els xiquets. A l’Ajuntament, Melcior, Gaspar i Baltasar, van signar al llibre d’Autoritats.

Des del balcó, Melcior va saludar tots els xiquets i Gaspar va retre homenatge no sols als pares, si no als iaios, als tiets, a tots els que els regalen estima cada dia. Enguany no vam poder sentir les paraules de Baltasar, per que entre tants canvis de temperatura, tanta feina, i tan poc descans, es va quedar sense veu; això el vam veure ballar com cap al ritme de les marxes mores que feia sonar la banda de Morella.

» A Vilafranca, amb La Xalera
A Vilafranca els Reis van tornar a tenir acompanyament de La Xalera. A Forcall Ses Majestats van visitar primer als iaios de la Residencia. Després, com a Cinctorres, l’església va ser el punt de trobada de Melcior, Gaspar i Baltasar amb els xiquets per tal de començar a repartir els paquets.

Els Reis no han faltat a la seva cita en cap dels xiquets de la nostra comarca, portant grapats d’il·lusió i esperança en eixa jornada on els menuts són els protagonistes i els grans tornem a la nostra infància, per creure, encara que sigue per uns instants que tot és possible, que la màgia ens continua acompanyant.

» VÍDEO: Els ‘Reixos’ a Morella
» Fotogaleria: Els Reixos 2011 a Morella

Més informació: |

1 comentari

  1. José Vicente Castel enllaç al seu comentari

    Caldría puntualitzar que la cavalcada no la obría cap “grup de percussió” (tal com es diu ací, a la revista de Notícies, i a la tele). La cavalcada la obríen com passe desde l’any 1988 si no recordo malament, els gaiteros de Morella. Sí és veritat que ens han ajudat dos persones tocant el bombo, als quals els agraim la seva col.laboració.

    En nom de la Associació “Gaiteros de Morella”, José Vicente Castel.