Mans Unides torna a celebrar el seu tradicional Festival



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 6 de gener de 2011

La Campanya Mans Unides, Campanya Contra la Fam, s’enceta a Morella en el Festival solidari, que enguany ha comptat amb una visita molt especial. La presidenta de la delegació diocesana de Mans Unides, Maria Balard, ha volgut acompanyar a tots els participants i espectadors, portant-los, a més, una replica del guardó que la Organització no Governamental va rebre, la passada tardor: el premi Príncep d’Astúries a la concòrdia.

La organització humanitària celebrava l’any passat el seu 50 aniversari, i aquest reconeixement va ser el millor regal. Els 50.000 euros del premi, segons ha comentat la presidenta de Mans Unides en la diòcesis de Tortosa, es va destinar a un projecte a Haití. Mans Unides a Morella, va nàixer al mateix temps que ho feia a nivell nacional, per això és una de les més veteranes de tot el bisbat. Per aquest motiu ha estat també ací que s’ha portat aquesta replica per tal de compartir el reconeixement que suposa tant important guardó en tota la gent que fa possible en el seu esforç cada dia que els projectes solidaris en les zones més desafavorides es puguen continuar portant endavant. L’any passat aquesta delegació va reunir vora 200.000 euros per finançar projectes educatius en diferents zones d’Africa i Amèrica Llatina.

Enguany l’objectiu es continuar apostant per la educació i la millora de la sanitat. Aquest dia de Reis a Morella, la gent que ha omplert el teatre municipal com a espectador, i el centenar llarg d’artistes amateurs que han pujat a l’escenari, han encetat la campanya de lluita contra la fam a Morella. La Rondalla, Mos va la Salsa, grups d’alumnes des de tercer de primària a segon de secundaria, passant per els joves integrants de la banda, han ofert un bon espectacle. No se cobrava entrada, però els que l’han gaudit han deixat la seva voluntat a la sortida, per que tots som Reis mags quant ens ho proposem, i amb la voluntat de molts es poden portar endavant projectes que contribuiran, poc a poc, a fer del mon un lloc més just amb el repartiment de la riquesa.

» Més de 50 anys
Després de tants anys de treball, encara avui en dia, hi han dos actes que Mans Unides celebra anualment. Uns són els sopars de fam, més destinats a la parròquia i, l’altre, és el “Festival De La Fam”, que es celebra avui a les 18 hores i que es dirigueix a tota la localitat. Aquestos dos actes donen constància de l’esforç i dedicació d’esta modesta associació morellana. Per a celebrar el Festival, cal reunir a un gran nombre de persones que vullguen actuar voluntàriament per a poder recaptar fons per a l’organització no governamental. L’any passat, les actuacions van ser molt diverses, des del tango dels més menuts al merengue de l’associació de la salsa, passant per actuacions més còmiques.

D’aquesta manera, Morella tornava a viure un dels seus dies més solidaris, en el que unes 400 persones, entre públic i ballarins, col·laboren amb una associació, que 51 anys després, continua lluitant contra la fam.

Més informació: | |