Morella ja es pot visitar extramurs

1 comentari
Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 8 de gener de 2011

Morella ha inaugurat el camí que voreja part de la muralla i que permet visitar la localitat des del seu exterior. L’actuació permet recuperar una senda local que va des del portal de Sant Mateu al de Sant Miquel, on s’unix amb el camí de Santa Llúcia, recuperat a 2009.

L’edil d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància que el consistori pretén donar-li als entorns de la localitat”. A més, ha explicat que “a través d’estes sendes es podrà recórrer una part del municipi, per fora de les muralles, la qual cosa serà important tant per a la gent de Morella com de cara al turisme”. Una vegada rehabilitat, el camí s’unirà amb el de Santa Llúcia, enllaçant l’Aqüeducte amb el Portal de Sant Mateu. La senda vorejarà la muralla i des d’ella, es podran veure set torres i dos portals, a més de les vistes de la resta del municipi. Per això, Ripollés afirma que “el nostre objectiu és continuar rehabilitant tot el camí exterior a la muralla i aprofitar al màxim les meravelloses vistes de Morella”.

L’edil també ha fet referència a la importància que ha suposat el Camí de Santa Llúcia per a la gent de Morella. Així, assegura que “el condicionament d’esta senda i la creació de l’àrea recreativa, ha propiciat que molta gent ho utilitze, bé com a inici d’una ruta senderista o bé per a passejar”.

L’obra ha consistit en la recuperació de les parets de pedra en sec, s’ha canalitzat l’aigua, s’ha netejat el camí i s’ha condicionat per a fer-ho transitable. Per mitjà d’esta actuació, també s’han millorat i posat en valor alguns espais, com una font o la construcció d’un pont per a observar una xicoteta cascada.

El pressupost de l’actuació és de quasi 300.000 euros i s’ha dut a terme gràcies a les compensacions mediambientals dels parcs eòlics de l’empresa Renomar.

» Fotogaleria: Més ‘2ona Alameda’

Més informació:

1 comentari

  1. Ara inaugurem la segona alameda i la que ja està inaugurada: la terra se la emportat l’aigua i la barana a l’aire, mimagino que cara a les eleccions l’arreglareu, lo que no sé és en quins diners.