Es tanca l’abocador de Vilafranca


Etiquetes: ,

Els residus sòlids del nord de la província comencen a traslladar-se a la planta alacantina de Xixona. Aquest dilluns deixava de donar servei l’abocador de Vilafranca, que durant els darrers 13 anys ha acollit les deixalles dels pobles de la comarca dels Ports i part de l’Alt Maestrat. Plena la bassa que estava operativa en aquestos moments, s’ha complert l’acord de clausurar aquesta instal·lació de la Diputació inaugurada en 1998.

Provisionalment, fins que estiguen realitzades les plantes de transferència previstes a Vilafranca, Morella i Benlloch, la “basura” es recull en grans contenidors que després seran traslladats a la planta de tractaments de Xixona, per decisió de la Conselleria. Així serà fins que estigue acabada la planta de tractaments de Cervera del Maestrat, que es calcula en un any, on està previst que tinguen tractament tots els residus dels 49 pobles que conformen la zona 1 del pla zonal de residus. El retard en la construcció d’aquesta instal·lació ha estat el que ha provocat tots els problemes que la brossa comporta en aquestos moments a molts municipis del Maestrat, i que ací, als Ports, fins avui havia solucionat l’abocador de Vilafranca.

L’alcalde vilafranquí, Oscar Tena, apunta que “la decidia i ineficàcia dels que ens estan governant a la Generalitat i a la Diputació, les dos entitats que tenen competència en aquesta matèria, ha estat la causant de tots els problemes que ens genera la basura, i són els responsables de l’increment dels costos que tindran que assumir els ciutadans”.

Més informació: |