La Borsa de Treball de Morella va intermediar en més de 120 contractacions durant 2010


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 11 de gener de 2011

El grup de treball format per totes les àrees de l’Ajuntament de Morella i de l’empresa municipal CISE, va celebrar anit la primera reunió de l’any 2011. Els punts principals de l’orde del dia van ser el balanç de l’any 2010 i les iniciatives futures per a impulsar l’ocupació a la localitat. El grup va destacar la importància de la dinamització de la borsa de treball que es du a terme des de 2009, ja que durant el passat any es van tramitar 122 contractacions.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destaca que “la prioritat de l’acció de govern local és que els morellans i les morellanes tinguen treball”. A més, afirma que “l’objectiu d’este grup de treball és coordinar al màxim l’acció del govern, per a aconseguir la plena ocupació”. De les iniciatives que ha dut a terme el grup durant 2010, Puig destaca que “ s’ha potenciat la Borsa de Treball, s’ha intensificat la informació a les empreses i als emprenedors, s’ha apostat per la formació com a clau de futur, s’ha fomentat l’orientació i inserció laboral i s’han incrementat els canals de difusió de la informació d’interés per als demandants d’ocupació i contractació”.

La Borsa de Treball es va dinamitzar en 2009 i, des de llavors, han incrementat els veïns de Morella inscrits i la intermediació amb les empreses. Durant 2010 s’ha treballat en 122 contractacions, quasi quaranta més que l’any anterior. Puig afirma que “la Borsa de Treball s’ha convertit en una ferramenta molt útil per a crear ocupació, ja que facilita als desocupats i a les empreses la contractació”.
Un altre dels apartats importants en els que treballa el grup és la formació. L’Ajuntament va organitzar o va col·laborar en la realització de més de quaranta cursos el passat any i, en els següents mesos, es continuarà amb aquesta aposta. Fins al moment, estan programats cursos d’anglés bàsic, de Microsoft Excel avançat, diversos de turisme, jardineria i ramaderia.

» Polítiques actives
A més d’aquestos eixos, el grup de formació treballa en matèria de polítiques actives. Des de l’àrea de desenvolupament local, ja s’han sol·licitat els programes Encorp, Ezoint i Pamer, als que enguany se sumaran quatre ofertes del Conveni de Treball per a titulats universitaris. Cal recordar que per a aquest programa s’ha ampliat el termini i les empreses encara poden inscriure’s. A més, també s’ha sol·licitat acollir-se al Programa d’Orientació Laboral per a l’Ocupació i AutoOcupació (OPEA), donat els grans resultats que s’han obtingut en aquest passat any. Des d’aquest àrea d’inserció laboral es van atendre tots els demandants d’ocupació en el Servef i es van organitzar distints tallers d’orientació laboral i de caràcter empresarial per a l’autoocupació.

1 comentari

  1. Llàstima els millors llocs de treball del CISE, Ajuntament, etc etc, estiguen per als “amics”.