Morella presenta als empresaris la xarxa de qualitat turística SICTED


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 12 de gener de 2011

Els tècnics de turisme de Morella van presentar el Sistema Integral de Qualitat Turística de Destins (SICTED), al què s’acaba d’adherir el municipi, als empresaris del sector. Ara, seran aquestos a títol individual i els serveis municipals els que puguen formar part d’aquest projecte de qualitat turística.

Amb el recolzament dels empresaris, Morella es convertix en el primer municipi de la Comunitat Valenciana en formar part d’aquest projecte impulsat per la Secretaria General de Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Un fet que es pot comprovar entrant a la secció destins de la pàgina web HYPERLINK “http://www.calidadendestino.es/”www.calidadendestino.es. Allí, l’únic municipi de la Comunitat que apareix és Morella. La regidora de turisme, Sandra García, destaca que “la qualitat ha de ser l’horitzó del nostre destí turístic i, per això, treballem seguint les pautes del Pla Estratègic de Turisme”.

La tècnica de turisme, Amparo Quesada, serà la gestora de qualitat del destí i assessora i formadora. A més, es realitzaran auditories anuals, per a garantir la qualitat de les empreses i serveis integrats en la xarxa.

El projecte SICTED es basa en la consciència integral de destí i en la identificació d’objectius comuna dels agents implicats. A més, perseguix un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d’un mateix destí. SICTED és un model participatiu que requerix que els serveis turístics adherits es comprometen amb la qualitat turística del seu destí. El projecte oferix un pla formatiu, visites d’assistència tècnica per part d’assessors, tallers de dubtes i solucions, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per al destí i avaluacions que contrasten l’adequació dels serveis als estàndards de qualitat.

Per això, García afirma que “la competitivitat del destí és cada vegada més important i nosaltres hem de treballar i esforçar-nos per a augmentar la nostra productivitat”.
El projecte SICTED està format per 103 municipis de tota Espanya, una Comunitat Autònoma, quasi 6000 empreses adherides i 2850 distingides. D’aquesta manera, Morella aconseguix el distintiu “Compromís de Qualitat Turística” .

Cal recordar que la localitat també posseïx altres distintius de qualitat a nivell nacional, com la Q de l’Oficina de Turisme.

» Fitur 2011
Precisament, la presència de Morella en FITUR estarà vinculada a la qualitat. Dimecres que ve, 19 de gener de 2010, la localitat estarà present en la Nit Q, on l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola farà entrega de les Qs. A més, un dia després, en la sala 107-108 del Centre de Convencions Nord d’IFEMA tindrà lloc la Presentació de la Guia de Destins i empreses distingides SICTED.
L’alcalde de la localitat, Ximo Puig, destaca que “Morella estarà present en FITUR, a través de la qualitat, que és un dels nostres principals objectius”. A més, afegix que “en este context en el què ens trobem, els municipis hem d’aprofitar al màxim els nostres recursos, buscant l’eficàcia en cada promoció”. L’edil també subratlla que “els esforços de promoció de l’Anunci i de la localitat es centraran a València, on tenim el nostre principal públic objectiu”.

Finalment, Morella també estarà present en FITUR en la xarxa de Paradores i en l’estand del Patronat Provincial de Turisme.

Més informació: