La Guia Repsol 2011 fa una ruta de Denominació d’Origen pel Matarranya

comarquesnord.cat . Matarranya . dijous, 13 de gener de 2011 .
Etiquetes: ,

Lo Matarranya ha estat triat per la nova Guia Repsol 2011 com una de les rutes amb Denominació d’Origen a tindre en compte. Se tracte, en concret, d’un circuit tancat que recorre molts municipis de la nostra comarca. La ruta ix des de Calaceit, passant per Queretes i Valderrobres. Fa una parada a Beseit, per després anar a Fontdespatla, Pena-roja i Mont-roig. D’allí se’n va a Ràfels, La Portellada, La Freixneda i la Torre del Compte fins tornar a Calaceit.

Esta nova ruta que recomane la Guia Repsol destaque, sobretot, dos dels productes de la terra més característics del Matarranya, com són l’oli d’oliva i el préssec. A la vegada, fa ressò del casc antic de pedra de Calaceit, de l’espai natural del Parrissal a Beseit, del castell de Valderrobres, la Torreta de Fontdespatla i les Roques del Masmut. També fa una menció especial, qualificada de ‘Visita Obligada’, al Museu Inhospitak de Pena-roja, on està el Tastavinsaure.

Lo recorregut també fa una breu parada a la Mare de Déu de la Font de Pena-roja i d’allí s’enfile a Mont-roig, d’on destaque l’Ermita de la Consolació. De Mont-roig salte a Bellmunt i a Ràfels, d’on parle del Molí de l’Hereu, per després anar al Salt, a La Portellada i al Convent de La Freixneda. La ruta, de 83 quilòmetres, segueix per la Torre del Compte i camps d’olivars per a tornar finalment al punt de partida: Calaceit.

La ruta Denominació d’Origen pel Matarranya neix a partir d’un producte de denominació i de la terra com és l’oliva, tot i que lo recorregut també destaque altres productes com lo préssec i el pernil. De fet, la Guia Repsol 2011 inclou un total de 34 rutes de tot l’estat que recorren diferents paranys a partir de productes de denominació. La ruta del Matarranya comparteix protagonisme amb altres com l’arrós del Delta, los vins de Navarra o la taronja valenciana.

. Enllaç . www.guiarepsol.com

Més informació: |