Vilafranca aprova en ple les ajudes a ONG’s


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 13 de gener de 2011

L’Ajuntament de Vilafranca celebrava aquest dijous, 13 de gener el seu ple ordinari corresponent al mes de Gener. Una sessió, marcada principalment, per la sol·licitud de diferents subvencions. Algunes d’elles destinades a l’àmbit de col·laboració amb les corporacions locals amb els Programes d’Ocupació Pública ‘Emcorp’ i ‘Pamer’. També es va demanar ajudes destinades a la difisió de recursos turístics, l’acondicionament de camins rurals o per a la realització d’obres en matèria d’abastiment d’aigua, sanejament i defensa contra avingudes.

A la mateixa sessió es feia l’adjudicació de les ajudes a les ONG’s convocades per l’Ajuntament de Vilafranca. Enguany s’han destinat més de 8.000 euros als projectes d’ajuda a Amèrica del Sud i Àfrica. La Regidora de Benestar Social, Verónica Tena s’encarregava d’explicar aquest punt. Dels 7 projectes que es van presentar, tres es desestimaven. Els altres quatre rebran un total de 8.644 euros repartits amb 2.664 euros per a Projecte África, 2.000 per a Medicus Mundi, 2000 per a Adecoi i altres 2000 per a Creu Roja”. Projecte Àfrica els utilitzarà per a fer millores en les condicions bàsiques del sistema comunitari de salut a Guinea Equatorial. Adecoi construirà a Paraguay un taller tèxtil destinat a dones per a fomentar la ocupació. Mèdicos Mundi ajudarà a l’escolarització de xiquets orfes de la Sida a Burkina Faso i Creu Roja portarà endavant un projecte solidari contra l’explotació i el tràfic infantil a Togo.

» La clausura de l’abocador
El consistori vilafranquí també aprovava el canvi de l’obra inclosa en el Fons de Compensació del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana per mediació de l’AVEN que es destinarà finalment a la millora dels vestidors i dutxes de la piscina de Vilafranca. Finalment també es va fer una ampla explicació de la clausura de l’abocador controlat de Vilafranca que ha estat notícia aquesta mateixa setmana.

Amb els Decrets de l’Alcaldía, el despatx extraordinari i els precs i preguntes es posava el punt i final a la sessió plenària del mes de Gener a Vilafranca.

Més informació: | |