‘Pa Negre’ arriba a Morella després de rebre 14 candidatures als Goya


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 14 de gener de 2011

Aquest diumenge aplega al cinema al Teatre Municipal de MorellaPa Negre que aquesta setmana, curiosament, ha estat notícia. La pel·lícula s’ha convertit en la gran sorpresa de l’edició dels Goya 2011 amb 14 candidatures, i per això, encara que Morella la tenia ja programada, es reestrena aquest divendres als cinemes d’arreu d’Espanya. El film d’Agustí Villaronga ja va ser saludat per la crítica en el Festival de Sant Sebastià, on Nora Navas va guanyar la Conxa de Plata a la Millor Actriu. Estrenada fa tres mesos, va ser vist per 150.000 espectadors (amb 850.000 euros recaptats) i encara es manté en cartell en deu cinemes de Catalunya.

A partir de l’èxit rotund de les nominacions als Goya, els exhibidors han sol·licitat còpies del film, així que aquest divendres arriba a 40 pantalles, demostrant l’estirada publicitària dels Premis de l’Acadèmia.
La majoria de les sales que han formalitzat la seua petició estan fora de Catalunya, on la pel·lícula s’estrenarà principalment en versió doblada (ja que es va rodar en català) i, en alguns casos, en versió original subtitulada. Són just la meitat de còpies amb la qual es va estrenar fa tres mesos. ‘Pa Negre’ és així mateix la cinta amb més nominacions als Premis Gaudí, els Goya del cinema català.
Després de ‘Balada triste de trompeta’, d’Álex de la Iglesia, ‘Pa Negre’ és la pel·lícula amb més candidatures als Goya, entre elles les de millor pel·lícula i director. A més, ha obtingut dues nominacions als Premis José María Forqué (Millor Pel·lícula i Millor Actriu, amb Nora Navas). Considerat un director maleït per la seua escassa filmografia, Agustí Villaronga ambienta ‘Pa Negre’ en la Catalunya rural de postguerra. Un crim és el detonant d’una cinta de clima tèrbol i enrarit, on, sense maniqueismes, es demostra que la misèria moral era patrimoni de vencedors i vençuts.

Aquest diumenge a partir de les 7 de la vesprada, programada abans d’aquest boom mediàtic, Pa negre serà projectada al cinema al teatre municipal de Morella.

Més informació: | |