Conselleria torna a denunciar a l’Ajuntament de Forcall per l’abocament de residus inerts


comarquesnord.cat, Forcall
» dilluns, 17 de gener de 2011

La Conselleria de Medi Ambient ha tornat a denunciar a l’Ajuntament de Forcall per l’abocament de residus inerts al voltant del municipi. La primera multa va ser de 6.000 euros, ara tindran que pagar 1000 euros cada mes que passe sense clausurar el punt de recollida.

Aquest problema no sols afecta a Forcall; altres pobles han rebut multes per el mateix concepte; no obstant açò l’administració autonòmica continua sense aportar cap solució, ni tampoc tira endavant les infraestructures compromeses en el pla de residus per aquesta zona, que solventaria el problema. I es que en aquestos moments la única solució que es dona es que tots aquestos residus siguen transportats per les mateixes constructores a l’abocador d’inerts de Benicarló. En el pla es contemplaven dos punts de recollida intermedis, dos plantes mòbils, ubicades una a Morella , i l’altra a Vilafranca. Però aquestes infraestructures no han estat comeses.

Els Ajuntaments, per evitar que els escombros de les obres, es llançaren a tot arreu com passava fa uns anys, han anat habilitat punts de recollida, i per ells són denunciats. En el cas de Forcall, l’Ajuntament va adquirir fa uns anys uns terrenys que quedaven fora de la visual del poble, va tancar el terreny, i va tapant en terra vegetal els residus a mida que es van acumulant. Sembla que açò no es prou, i fins que tanque aquest punt definitivament haurà de fer front a una multa de 1.000 euros mensuals. Açò no pot ser assumit per l’Ajuntament, però les empreses tampoc poden assumir el trasllat fins Benicarló de les enrunes.

L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, exigeix a la Conselleria de Medi Ambient que fase els deures i porte endavant les infraestructures compromeses en el Pla zonal, i mentre sigue un poc més sensible a la problemàtica que la seva ineficàcia està causant.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Aquest plà de residus no te cap sentit. I ja no sols per voler executar-lo abans d’haver cumplit ells la seva part sinó perque és totalment injust.
    Si no permeten crear abocadors controlats a tots els pobles que paguen ells el trasportar-los com fan amb els residus orgàncis, perque en uns pobles tenen el seu propi abocador al costat de casa i d’altres s’han de costejar per u mateixos el transport fins aquests? A cas els dels pobles amb abocador, pagaran més taxes pels residus per tindre el servei de tindre-ho al costat de casa?