L’Institut Aragonès de Foment aportarà 600.000 euros a la Denominació d’Origen ”Jamón de Teruel”


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Matarranya
» dilluns, 17 de gener de 2011

Lo vicepresident i portaveu del Govern d’Aragó, José Ángel Biel, va assistir ahir a la firma de dos convenis entre el conseller d’Indústria, Comerç i Turisme, Arturo Aliaga, i la presidenta del Consell Regulador de la Denominació d’Origen ‘Jamón de Teruel’, Pilar Martín, pels quals l’Institut Aragonès de Foment dóne suport amb 600.000 euros a diversos àmbits d’esta denominació d’origen.

En concret, estos acords tenen com a objectiu millorar la traçabilitat i seguretat alimentària a la cadena de producció i elaboració, i, d’altra banda, recolzar el desenvolupament i manteniment de l’estructura de certificació. A la firma també va assistir lo director gerent de l’Institut Aragonès de Foment, Antonio Gasión. 

Amb estos dos convenis se pretén impulsar un producte de gran importància a la província de Teruel (i en especial al Matarranya), tant pel seu pes econòmic com pel seu caràcter promocional del territori. En este sentit, José Ángel Biel va apuntar que “la Denominació d’Origen és un sector estratègic a la província que afecte de manera especial al territori, ja que és present en pràcticament més de 100 municipis i genere més de 2.000 llocs de treball. La meua presència aquí és de suport ‘esta Denominació en uns moments de crisi’”.

A l’actualitat, la Denominació d’Origen “Jamón de Terol” aglutine als seus registres 266 explotacions porcines (amb 31.690 reproductores i una capacitat de 611.000 places d’engreix), 10 mataderos i 53 assecadors i cinc sales de desossat. Estos operadors estan presents en 116 termes municipals de la província de Terol, alguns d’ells al Matarranya.

Més informació: