Morella viurà dissabte el primer torneig de taekwon-do de la seua història


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 20 de gener de 2011

Morella viurà per primera vegada a la seua història un torneig de Taekwon-do aquest dissabte. El Centre Esportiu Jaume I serà el marc a partir de les 10 del mati d’un Torneig impulsat des de L’ITF Aragó, el club de la jove Esther Altabás que ha portat l’art marcial a la localitat amb classes setmanals a les que acudeixen uns vint alumnes.

El torneig s’anomena I Cup of TaeKwon-Do ITF Morella, una competició oberta per als membres del club en diferents modalitats. L’objectiu del torneig és “fomentar el companyerisme i que els meus alumnes puguen veure com funciona un campionat des de dins” assenyalava Altabás que creu que “entre les classes i els tornejos hi han moltes sensacions diferents que experimenten els que practiquen el Twaekon-do. Per altra banda, el torneig també servirà per “preparar-se per al torneig de l’escola que farem al mes de març a Saragossa, que serà molt important amb participants de 10 països distints” indiva Esther Altabás.

Al tractar-se d’una competició interna, l’esdeveniment de Morella serà bastant flexible, unificant categories en un torneig en el que s’esperen uns 70 participants. Tampoc hi haurà diferenciació entre edats o sexe perquè segons Altabás “no importa la competició, l’important és que es coneguin i el companyerisme entre els participants”.

Hi hauran diferents disciplines individuals i per equip, destacant en aquest sentit una espècie de Twaekon-do sincronitzat a base de moviments, així com la part de la trencada de taules.

Per portar a terme el torneig, s’instal·laran diferents elements al Jaume I, destacant un gran Tatami al centre de la pista, així com tot el necessari per tirar endavant un campionat d’aquest tipus com els jutges o els marcadors “per a que siga el més paregut a un campionat oficial” indicava la mestra d’art marcial.

» Creix l’afició
La afició que hi ha a Morella i la resposta de la gent i les institucions ha ajudat a portar a terme a la localitat aquest torneig de Taekwon-do, una activitat novedosa als Ports. Altabás agraïa “com s’ha involucrat l’ajuntament, especialment la regidora Palmira Mestre, així com els alumnes i els pares i mares que faran possible l’esdeveniment d’aquest dissabte”.

La gent que s’apropi fins al Jaume I “gaudirà de gent apassionada de les arts marcials i d’un fet nou a Morella”. Una competició espectacular que “val la pena presenciar com a públic” afirmava Altabás.

Del grup de Morella participaran quasi tots els membres, uns 14, mentre que al final es farà l’examen als alumnes morellans per canviar de categoria amb la presència a Morella del mestre V Dan Christian Oriolani.

La cita el dissabte de 10 a 14 hores aproximadament amb aquest primer Torneig de Twaekon-do de Morella per conèixer com és des de dins aquest art marcial.

Més informació: |