Diputació i Generalitat finançaran agències de desenvolupament local per als centres CEDES



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 25 de gener de 2011

La diputació presentarà en el ple ordinari d’aquest mes de gener una sol·licitud de subvenció a la Generalitat Valenciana per a la incorporació d’un Agent de Desenvolupament Local en cadascun dels cinc centres CEDES (Centres de Desenvolupament Rural) de la província, un dels quals es troba a la ciutat de Morella.

La intenció de la diputació, en aquest projecte, és activar tots els recursos possibles per generar oportunitats laborals per als habitants de l’interior de la província”.

Entre els objectius previstos per justificar el finançament sol·licitat, apareix la creació d’un grup de treball amb ajuntaments i amb les agències locals tant d’Albocàsser, la Vall d’Alba, Llucena, Morella i Sogorb per a la promoció de projectes de foment de l’ocupació i de l’autoocupació de caràcter supramunicipal buscant promoure l’estudi de les necessitats formatives, el servei d’informació, l’orientació laboral, la realització de tallers, xerrades i seminaris per al foment de la inserció laboral de persones desocupades i generar projectes emprenedors i, si escau, derivar al servei especialitzat de creaciíon d’empreses i desenvolupament empresarial aquestes iniciatives.

El Cedes de Morella encara no està en funcionament, però es troba en la darrera fase constructiva. Es situa en el Barri de l’Hostal Nou, just enrera del Nou aquarterament d ela Guardia Civil, en terrenys que va cedir el consistori a la Diputació per a la construcció d’aquest centre, com contemplava aquest projecte de l’adminsitració provincial que ha comptat en el suport del govern Central.

Més informació: | |