El conseller d’Obres Públiques d’Aragó inaugura la travessia de Massalió


Etiquetes:



comarquesnord.cat,
» dimarts, 25 de gener de 2011

Lo conseller d’Obres Públiques del Govern d’Aragó, Alfonso Vicente, va inaugurar el passat dilluns 24 de gener la travessia de Massalió, unes obres que s’han allargat durant més d’un any i que han suposat una important inversió de 1,2 milions d’euros. Acompanyat per l’alcalde de Massalió, Rafael Martí, i pel president de la Diputació de Teruel, Antonio Arrufat, lo conseller d’Obres Públiques del Govern d’Aragó va aprofitar la visita per fer un recorregut pels principals projectes que ha albergat lo municipi del Matarranya durant los últims anys.

En concret, Vicente va destacar que amb la millora d’esta travessia i d’altres de l’Aragó, “lo que fem és lluitar contra punts negres d’accidentalitat”. I és que “la prudència i la millora de les carreteres és lo binomi per a millorar la seguretat vial”. Per tant, “millors carreteres, però també major prudència dels conductors”. Durant la seua visita, lo conseller d’Obres Públiques també va visitar l’església gòtica de Massalió, de la qui va destacar una bellesa “que cal mantindre”.

Per la seua banda, Martí va destacar que “és molt important la inauguració d’esta travessia perquè ha estat l’obra més gran que s’ha fet en estos vuit anys que portem a l’ajuntament de Massalió”. A la vegada, l’alcalde de Massalió va voler agrair als veïns del poble “la seua paciència i predisposició”, sobretot per la durada de les obres. La rehabilitació íntegra d’esta travessia va obligar durant uns mesos a modificar el trànsit al seu pas per Massalió.

» Les escoles velles
A nivell d’interès municipal, Rafa Martí va destacar que la visita del conseller d’Obres Públiques va permetre que els veïns poble veiessin com queden, per dintre, les escoles velles. L’alcalde de Massalió va recordar que “ere una visita i no una inauguració, però ara ja es veu com quedaran les escoles”, un edifici que es va aixecar l’any 1920 i “un patrimoni que els veïns del poble sentim com a molt personal”.

Precisament, estos espais (repartits en quatre ales, dos a dalt i dos a baix) albergaran quatre oficines on estaran les associacions del poble que ho sol·licitin, així com també un espai per a exposicions i conferències. L’alcalde de Massalió va recordar que ara mateix falten “alguns detalls”, com posar els panys de les portes, los panells de la sala d’exposicions o el mobiliari de l’associació de la gent gran. A més, l’ajuntament està pendent de rebre la cessió de l’obra i està previst que en dos mesos l’edifici entro en funcionament.

Més informació: