Mont-roig vol convertir l’antiga caserna de la Guàrdia Civil en un alberg


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Mont-roig
» dimecres, 26 de desembre de 2011

L’Ajuntament de Mont-roig ha presentat a Madrid un projecte per a restaurar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i convertir-la en un alberg. L’edifici, que és de titularitat municipal i està situat al carrer de Sant Roc, acollirie diferents espais, com ara una cuina, una zona de menjador i diferents dormitoris i àrees de descans completament adaptades als minusvàlids. A la vegada, l’edifici integre un pati exterior que un cop restaurat se podrie utilitzar per a fer cursos de fusteria o de pedra.

I és que la creació d’este alberg està molt associada als “cursos d’estiu” de treball artesanal que cada any ofereix Mont-roig. De fet, la restauració de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil anirie a càrrec d’una Fundació que hi haurà al poble i que està pendent d’alguns tràmits perquè sigue legal. A la vegada, esta fundació de nova creació s’encarregarà de la gestió i de l’organització dels “cursos d’estiu”, de tal forma que el seu funcionament quedarie “al marge del color polític de l’ajuntament”, va clarificar l’alcalde de Mont-roig, Andrés Cros.

Un cop finalitzades les obres de restauració de l’alberg, los espais podrien ser ocupats pels alumnes d’estos cursos d’estiu, de tal forma que “s’abaratirie la seua estada”. A més, les places de l’alberg també se destinarien al turisme rural o a la gent que fa el camí de Sant Jaume, així com també per a acollir altres activitats. De fet, l’Ajuntament de Mont-roig ha iniciat uns primers contactes amb la Universitat de Alcalá de Henares perquè alguns dels seus alumnes vinguen al Matarranya per a fer alguns tallers o el projecte de final de carrera.

» Nou “taller de empleo”
Paral·lelament, l’Ajuntament de Mont-roig també ha demanat un nou “taller de empleo” per a dur a terme quatre o cinc noves actuacions que se centrarien en la recuperació d’espais on se practicaven oficis tradicionals. Si en estos moments s’està treballant en lo patrimoni hidràulic, ara el consistori té interès de recuperar l’antiga ferreria del poble, així com també la teuleria (on antigament se feien les teules de les cases) que hi havie a l’Ermita de la Consolació de Mont-roig.

En la mesura del possible, Andrés Cros va destacar que amb este “taller de empleo” se intentarie recuperar l’antiga nevera del poble, ubicada a l’eixida del poble a través del carrer de Sant Roc. Si este projecte tire endavant i s’aprove la recuperació d’estos espais històrics i emblemàtics de Mont-roig, se plantejarà la creació d’un recorregut pels oficis tradicionals a través dels espais originals que antigament ocupaven.

Més informació: