Una gran grua puja maquinària pesada per damunt de la muralla per al Parador



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 25 de gener de 2011

Les obres del túnel d’accés al futur Parador de Turisme de Morella han deixat aquest dimecres al matí un moment impactant amb el trasllat d’una màquina perforadora d’unes 30 tones per sobre de la muralla. Per a realitzar l’espectacular moviment van ser necessàries dues grues de grans dimensions de l’empresa Ferrovial.

Aquest trasllat estava previst realitzar-se el dimarts, però la gran grandària i pes de la màquina perforadora va obligar a l’empresa a reforçar l’aixecament amb una altra grua. Els treballs van començar ben entrat el matí, coincidint amb l’entrada dels xiquets al col·legi fet que va alçar l’expectació de molta gent.

L’actuació es va allargar durant unes dues hores, controlant al mil·límetre tots els moviments perquè tot isquera com estava previst sense afectar el llenç de la muralla. Una obertura en el centre del monument emmurallat va facilitar la tasca, que al principi va costar una mica a causa de la dificultat de coordinar les dues grues. El moment cim va ser quan la màquina es va quedar suspesa en l’aire entre l’exterior de la zona del Passeig de l’Albereda i l’interior del Castell. L’espectacularitat del moment va fer que molts curiosos realitzaran fotografies amb el mòbil, tant en la zona del passeig, com des del Pla dels Estudis on també es podia observar l’operació.

El resultat va ser tot un èxit. El síndic d’obres, Rhamsés Ripollés, assenyalava el trasllat com “molt positiu, s’ha complit el que tenia previst l’empresa i s’ha realitzat tot correctament sense afectar a la muralla”.

El moviment de la màquina perforadora posa fi a la primera fase dels treballs del túnel d’accés del Parador en el qual s’han executat els treballs de pivotatge de la part exterior de la muralla. A més de la maquinària, també es trasllada la resta del material necessari per a executar les obres a l’interior on se situarà l’hotel. El síndic d’obres, Rhamsés Ripollés destacava “el bon ritme del treball, complint els plans acordats amb l’empresa, acompanyats pel bon temps que hem tingut des que es van iniciar les obres”. Per tant s’espera poder complir el termini pactat “estarà executada durant el primer semestre de l’any”.

Les actuacions es centraran ara en la zona limítrofa amb el Castell on desembocarà la via subterrània. El pròxim mes i mig es realitzaran, amb la màquina perforadora traslladada el dimecres, els treballs de pivotatge d’aquesta part interior. En poques setmanes s’intensificarà la mà d’obra, amb la participació de més obrers en les pròximes fases quan finalitzen els treballs de la maquinària pesada.

Més informació: |